Bayern’de Arjen Robben sprintleriyle tehlikeliydi. Şimdi kendini bir dayanıklılık koşucusu olarak kanıtladı – ve bunu da başarıyla yaptı.
Uzun süredir Bayern profesyoneli olan Arjen Robben, futbol kariyerinin sona ermesinin ardından sportif bir dileğini yerine getirdi. 39 yaşındaki Hollandalı, Pazar günkü Rotterdam maratonunu 2:58:33 saatte bitirdi ve kendi belirlediği üç saatlik sınırın altında kaldı. 42.195 kilometre sonra NOS TV’ye konuşan Robben, “Gerçekten çok kırıldım ama başardım. Benim gibi bir kısa mesafe koşucusu için bu mesafe çok uzun. Ama ben sporu ve meydan okumaları severim.” Belçikalı Bashir Abdi yarışı 2:03:47 saatte kazandı.
Robben, geçen yıl aynı yerde ilk maratonunda zaten üç saatin altında kalmaya çalışmış, ancak 3:13:40 saatte başarısız olmuştu. Robben kapanışta “Artık en iyi atlet değilim, ancak şunu söyleyebilirim: Üç saatin altında bir maraton koşabildiğiniz zaman en iyi spor olduğunu düşünüyorum” dedi: “Büyük bir futbol şampiyonluğunu kazanmaya çok yakın. Harika , işaretleyebilirim.”