Engelli öğretmen ataması ne vakit, tercihler nasıl yapılır? İşte kontenjanlar ve tercih kılavuzu

Hasan

New member
Engelli öğretmen ataması kontenjanları ve tercih kılavuzu yayınlandı. Ulusal Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) engelli öğretmen ataması için müracaatlar 8-12 Kasım 2021 günleri içinde alındı. Adaylar ön müracaat ve tercih başvurusu olmak üzere iki evreli müracaat yapacak.

ENGELLİ ÖĞRETMEN ATAMASI TERCİHLERİ NE VAKİT?

Engelli öğretmen ataması için tercihler 22-26 Kasım 2021 tarihleri aralığında alınıyor. Adaylar ön müracaatta bulundukları alanda kontenjan verilmesi halinde tercih müracaatlarını Ulusal Eğitim Bakanlığı’nın işçi.meb.gov.tr adresinde yer alan ‘Elektronik Tercih Müracaat Formu’nu doldurmak suretiyle yapacak.


Alanlarında kontenjan verilmeyen adaylar tercih müracaatında bulunamayacak.

ENGELLİ ÖĞRETMEN ATAMASI TERCİHLERİ NASIL YAPILIR?

Müracaatta bulunanlar tercihlerine açılan vilayet ulusal eğitim müdürlükleri içerisinden en çok 10 tercihte bulunabilecek.

10 tercihin tamamını dolduran adaylar tercih dışı seçenek olarak, ‘Tercihlerim haricinde atanmayı istiyorum’ yahut ‘Tercihlerim haricinde atanmayı istemiyorum’ seçeneklerinden birini kesinlikle işaretleyecek.

Adaylar tercih müracaatlarını onaylatmak üzere rastgele bir ilçe yahut vilayet ulusal eğitim müdürlüğüne gitmeyecekler, tercih müracaatlarını sistemden kaydedecek.


Tercih başvurusunu kaydeden aday, tercihlerinde değişiklik yapmak istemesi halinde tercih başvurusunu sistem üzerinden iptal edip (Aday tarafınca yapılacaktır.) Ek-1 Müracaat ve Atama Takvimi’nde belirtilen mühlet içerisinde bir daha tercih müracaatında bulunabilecektir.

Adayların tercih müracaatlarına ait kayıtlarını Ek-1 Müracaat ve Atama Takvimi’nde belirlenen tarihin son günü, gün sonu prestijiyle (Saat 23.59) tamamlamış olmaları gerekmektedir. Adayların tercih müracaatlarında değişikliğe gitmeleri halinde sistemde kayıtlı en son tercih başvurusu üzerinden kıymetlendirme yapılacaktır.


ENGELLİ ÖĞRETMEN ATAMA KONTENJANLARI AÇIKLANDI MI?

Adayların tercihine açılacak alanlar ve vilayet bazlı kontenjan sayıları, ülke geneli alanlar prestijiyle öğretmen gereksinimi ve vilayetlerin alanlar bazındaki boş norm sayıları ve öğretmen muhtaçlığı göz önünde bulundurularak Bakanlıkça belirlenecektir.

Atama yapılacak alan ve kontenjan sayıları, tercih müracaatlarının birinci günü olan 22 Kasım 2021 tarihinde işçi.meb.gov.tr adresinde yayımlanacaktır.

ENGELLİ ÖĞRETMEN ATAMASI TERCİH EKRANI
 
Üst