Elon Musk’ın Çok tartışılan Açıklamalarına Bir Yenisi Daha Eklendi!

KaradeniZ

New member
Elon Musk’ın Çok tartışılan Açıklamalarına Bir Yenisi Daha Eklendi! SpaceX’in CEO’su olarak Elon Musk, gücünün birçoklarını insanlığın yeni gezegenler ortası seyahatlere çıkmasına yardımcı olmaya adadı, fakat çabucak her mevzuda fikrini söylemekten de kaçınmıyor. CodeCon 2021 teknoloji geliştirme etkinliğinde konuşan Musk, psikedelik (hayal gördüren) hususların terapötik (tedavi edici) kullanmasına takviyesini lisana getirerek, unsurların önümüzdeki senelerda daha yaygın bir biçimde kabul bakılırsaceğini varsayım ettiğini söylemiş oldu. Psikadelik ilaçlar, özetlemek gerekirse “beyinde serotonin reseptörlerini aktive ederek çeşitli şuur bulanıklıklarına ve halüsinojenik tesirlere sebep olan ilaç kümeleri” olarak tanımlanabilir.

Musk, canlı bir izleyici kümesi önünde verdiği bir röportaj sırasında “Genel olarak, insanların psikedelik [maddelere] daha açık olması gerektiğini düşünüyorum” dedi. Bu şuur değiştiren ilaçları niye desteklediğini detaylı olarak açıklamasa da, daima genişleyen bilimsel deliller, psikedelik hususların zihinsel sıhhat bozukluklarını tedavi etme potansiyeline işaret ediyor.

Bilhassa, “sihirli mantarlardaki” faal bileşik olan ayahuaska ve psilosibin üzere hususların zihinsel sıhhati güzelleştirdiği ve depresyon üzere durumları tedavi etmek için umut verici adaylar olarak görüldüğü bir müddetdir tartışılıyor. Musk’ın dediğine göre, psikedelik hususların kullanmasına ait mevcut yasağın yakın gelecekte kaldırılması ve daha fazla insanın düzgünleştirici özelliklerini deneyimlemesine müsaade verilmesi mümkün: “Yasa yapan bir fazlaca insan farklı bir çağdan geliyor, bu yüzden yeni kuşak siyasi iktidara geldikçe, sanıyorum ki psikedelik [maddelerin] faydalarına daha fazla açıklık getireceğimizi düşünüyorum.

Musk, bu hususların insanlığın birtakım “yıkıcı eğilimlerini” düzeltmeye yardımcı olabileceğine inanıp inanmadığı sorulduğunda, tıbbımızın düşünüldüğü kadar sıkıntılı olmadığı görüşünü lisana getirdi: “Tarihin fazlaca barışçıl bir anındayız. Aslında insanlık tarihinde kişi başına düşen en düşük şiddet noktasındayız. O denli görünmeyebilir ancak objektif olarak istatistikler bunlar.

Musk daha evvel psikedelik hususları açıkça desteklememiş olsa da, geçmişte hususla ilgili görüşleriyle ilgili birkaç şifreli ipucu vermişti. Örneğin geçtiğimiz yıl Kasım ayında, ayahuaska’daki psikoaktif bileşiğe atıfta bulunarak, “DMT kullanmadığınız sürece” “termodinamik yasalarının” asla üstesinden gelinemeyeceğini tweetlemişti.

2018 yılında ise, The Joe Rogan Experience podcast’inde esrar içmesi ile birlikte yansıları üzerine çekmişti. Olayın akabinde NASA, şirketin astronotları Milletlerarası Uzay İstasyonuna taşımaya uygun olduğuna dair garanti aradığını söyleyerek SpaceX’teki işyeri kültürü hakkında bir inceleme başlatmıştı.

Washington Post’a konuşan bir NASA sözcüsü, incelemenin “şirketlerin ilaçsız bir ortama bağlılık da dahil olmak üzere NASA’nın işyeri güvenliği ihtiyaçlarını karşıladığını” doğrulamaya çalıştığını açıklamıştı.

SpaceX çalışanları muhtemelen işteyken zihin değiştiren rastgele bir ilaç kullanmıyorlar, lakin Musk’ın son yorumlarının bir defa daha yeni sorular doğurduğu kesin…
 
Üst