Elon Musk’ı istifaya davet eden anket, ünlü milyardere şaşırtan bir adım daha attırtabilir

KaradeniZ

New member
Elon Musk’ı istifaya davet eden anket, ünlü milyardere şaşırtan bir adım daha attırtabilir Elon Musk’ın Twitter’a yazdıklarının içinde, bir daha sonraki siyaset değişikliğinin beklenen ipuçları yer alıyor. “Doğrulanmış” bir onay işareti ayrıcalığı için ayda en az 8 ABD doları ödeyen Twitter Blue aboneleri, Musk’ın attığı bir tweet’e bakılırsa, (belki) daha az reklam üzere bilinmeyen öbür avantajlara ek olarak yakında önemli anketlerde oy kullanımına müsaade verilen tek kullanıcılar olacak.

Öneri, Musk’ın tüm Twitter’a istifa edip etmeyeceğini soran anketine cevap olarak bir kullanıcıdan geldi. Ve açık bir biçimde Musk, @Unfilteredboss1’in fikrini oylamanın kararından daha epey beğendi. Musk başlangıçta bu anketin sonuçlarını – istifa etmesi gerektiği biçiminde sonuçlanan – tweet’ledi. Lakin şu ana kadar, çabucak istifa edeceğine dair rastgele bir belirti göstermedi, yalnızca “yerine geçecek kadar aptal birini bulunca istifa edeceğini” söyleyen bir açıklama yapmakla yetindi.

Good point. Twitter will make that change.

— Elon Musk (@elonmusk) December 19, 2022


Daha evvel Musk, toplumsal medya platformundaki büyük siyaset değişikliklerine anketlerle karar verileceğini tweet’lemişti.

Şu anda Twitter Blue sadece ABD, Birleşik Krallık, Kanada, Avustralya ve Yeni Zelanda’da kullanılabiliyor. Çalkantılı bir ileri geri süreci ve birfazlaca karar değişikliğinden daha sonra, Musk’ın liderliğinde, fiyatlı abonelik katmanı Amerikalı kullanıcılar için şu anda ayda 8 dolardan başlıyor. Diğer yerlerde ve iOS’ta daha kıymetli ve Android’de mevcut değil. Blue’yu satın almak, kullanıcılara bir onay işareti, düzenleyebilecekleri bir yer işaretleri klasörü, özel simgeler ve site temaları, bir tweet düzenleme fonksiyonu ve birkaç avantaj daha sağlıyor. Ve ileride, Blue kullanıcıları sitenin fiili idare konseyi haline gelebilir ve şirketin tarafı hakkında belirleyici kararlar alabilir.

Musk’ın iki aylık Twitter saltanatı şu ana kadar son derece kaotikti ve tweet attığı her şey ciddiye alınmamalı. Fakat Tesla CEO’sunun şirketleriyle ilgili birtakım çevrimiçi gönderilerinde belirttiği değişiklikler bir biçimde gerçekleştirildi. Örneğin, Twitter’ı satın almak istediğine dair birinci genel ipuçları tweet’lerinde ortaya çıkmıştı. Yani, Musk’ın internette söylemiş olduği her şeyi görmezden gelmek ne kadar hoş olsa da, kimi vakit tweet’leri değerli olabiliyor.
 
Üst