Elon Musk 4 milyar dolarlık Tesla payı sattı: Yatırımcılar kızgın

KaradeniZ

New member
Elon Musk 4 milyar dolarlık Tesla payı sattı: Yatırımcılar kızgın Elon Musk, 44 milyar dolarlık Twitter mutabakatının akabinde, birkaç gün ortasında (26 ve 27 Nisan) 4 milyar dolarlık Tesla payı sattı. Satış haberi Musk’ın Twitter’ın satın almasını tamamlamak için para toplamasıyla geldi.

Tesla kurucusu ve CEO’su Elon Musk’ın satışlarının büyük kısmı, 26 Nisan salı günü gerçekleştirildi. Tesla payları 26 Nisan’da yüzde 12 düştü, 27 Nisan’da ise yüzde bir puandan daha az yükseldi.

Musk, “Bugünden daha sonra diğer Tesla satışı planlanmadı” iletisini paylaştı.

No further TSLA sales planned after today

— Elon Musk (@elonmusk) April 29, 2022


Tesla Payları Düşüyor

Musk, Twitter için anlaştığı 44 milyar dolarlık mutabakatın 21 milyar doları direkt kendi servetinden ödeyecek. Tesla payları bu beklentiyle son 5 günde yüzde 13.5 düşerken payların aylık kaybı yüzde 20.2’yi buldu. Elon Musk’ın twitter ilgisi ise kimi odağının kayabileceği tasasıyla Tesla yatırımcılarını kızdırıyor.

Musk, Twitter’ı pay başına 54.20 dolara, toplamda yaklaşık 44 milyar dolara almak için teklif vermişti. Bunu yapmak için Tesla payına karşı 12,5 milyar dolarlık kredi de dahil olmak üzere 25.5 milyar dolarlık tam taahhütlü borç alıyor.

Kontrat Koşulları

Twitter Musk’ın teklifini bu haftanın başlarında kabul etti. Musk, satın alma muahedesini tamamlamak için kâfi finansmanı sağlayamazsa Twitter’a 1 milyar dolarlık bir fesih fiyatı ödemek zorunda kalacak. Twitter da rakip bir teklifi kabul ederse yahut hissedarlar muahedeyi reddederse Musk’a 1 milyar dolar borçlu olacak.

Ayrıntılar: Elon Musk yahut Twitter satın alma muahedesinden çekilmek isterse, birbirlerine ceza ödemek zorunda kalacaklar: İşte o cezanın miktarı!

Forbes datalarına nazaran 246 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en güçlü insanı olan Musk’ın servetinin değerli bir kısmı elindeki Tesla ve SpaceX paylarından oluşuyor.

Tesla’nın piyasa pahası, Musk’ın toplumsal medya platformunda %9,2 payını deklare ettiğı 4 Nisan’dan beri düşüyor. 26 Nisan’da, Musk’ın Twitter’ı satın almak için bir mutabakat yaptığı gün elektrikli araba üreticisinin pay fiyatı %12 düşmüştü.

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir:


  • Şayet Elon Musk Twitter idaresini değiştirirse, mevcut yöneticilerin alacağı paralar dudak uçuklatıyor.


  • Elon Musk twitter’ı niye bu kadar epeyce istedi? niye satın aldı? İşte muhtemel sebepler


  • Elon Musk Twitter’ı satın alınca ünlü isim platformdan ayrıldığını duyurdu


  • Elon Musk’ın twitter’da değiştirmeyi düşündüğü 4 şey


  • Elon Musk’ın twitter’da gözüne kestirdiği yeni değişiklik alanı
 
Üst