Edirne Tabipler Odası: Eylülde bizi tehlike bekliyor

Temel

Global Mod
Global Mod
Türkiye’nin 1 Temmuz’da geçtiği olağanlaşma adımları daha sonrası ülkede tespit edilen Delta varyantı kaygılara sebep oldu. Edirne Tabipler Odası Lideri Prof. Dr. Gürcan Altun, aşılama ve pandemi kurallarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Gazete Duvar’da yer alan habere bakılırsa, Edirne’nin aşılama konusunda âlâ durumda olduğunu belirten Altun, kurallara uyulmazsa eylülde hastalığın artacağını söylemiş oldu.

“HASTALIK BİTMEDİ”

Hastalığın hala devam ettiğinin altını çizen Prof. Dr. Altun, “Hastalık bitmedi, yalnızca önlemler ortadan kaldırıldı. ötürüsıyla bu bulaşların artması, yeni varyantların ortaya çıkması demek. birlikteinde de bu hastalığın toplumda daha fazla görülmesi durumu kelam konusu. Var olan aşıların toplumda yeni çıkacak varyantlara tesirini şu anda bilmiyoruz. ötürüsıyla bu biçimde giderse eylül ayında pik beklemek hiç de şaşırtan değil. Ne yazık ki, kurallara uyulmazsa eylül ayında bizi bekleyen bu biçimde bir tehlike var” dedi.

“AŞILANMAK İSTEMİYORUM DEME LÜKSÜMÜZ YOK”

Salgının bitmesinde en kıymetli silahın aşı olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Altun, hastalıkla çabada aşı olunması gerektiğini belirterek, “Aşı tersliği ya da aşı direnci, insanlarda bir güvensizlik oluştu. Pandemi üzere kıtalar ortası bir salgında bireyin ‘ben aşılanmak istemiyorum’ üzere bir şey deme lüksü yok. O yüzden her insanın aşı olması ve bir an evvelce toplumsal bağışıklığın sağlanacağı yüzde 70 düzeylerine gelmek gerekir” tabirlerini kullandı. Sıhhat Bakanı tarafınca vakit zaman aşılama oranı verildiğine dikkat çeken Prof. Dr. Altun, şu anda ülkemizde ikinci doz aşı yapılma oranının yüzde 19 olduğunu ancak istenilen düzeyin yüzde 70’lik bir düzey olduğunun altını çizdi.