Dünya Kupası kupasına izinsiz dokunuldu: Görünüşe göre FIFA soruşturma istiyor

Temel

Global Mod
Global Mod



Dünya Kupası finalinden sonra, orada olmaması gereken insanlar sahaya akın etti. Şimdi Fifa görünüşe göre araştırmak istiyor.


Dünya Futbol Federasyonu, Arjantin takımının şampiyonluğu kazanmasının ardından Katar’da düzenlenen Dünya Kupası kapanış töreninde yaşanan olayları soruşturmak istiyor. FIFA, Lusail Stadyumu’ndaki kişilerin sahaya izinsiz giriş yaptığını tespit etti, dünya derneği birkaç medyaya söyledi ve uygun iç önlemlerin alınacağını duyurdu.


Lionel Messi ve şirketin Fransa’yı penaltılarla yendikten sonraki kutlamaları arasında ‘Salt Bae’ lakaplı ünlü bir restoran işletmecisinin Arjantinli oyuncularla fotoğraf çekmesi yer aldı. Dünya Kupası kupasını elinde tuttuğu fotoğrafları da var.


FIFA tüzüğüne göre, kupa yalnızca özel bir listeye çıplak elleriyle dokunabilir. Bunlar arasında mevcut ve eski dünya şampiyonları, dünya futbol federasyonu yetkilileri ve devlet başkanları yer alıyor. Bu nedenle FIFA’nın “Salt Bae” ve muhtemelen oyuncuların aile üyelerini soruşturması oldukça olasıdır.
 
Üst