Cumhurbaşkanı Erdoğan: Önümüzdeki devri dijital seferberlik devri ilan ediyorum

Beykozlu

New member
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Lideri Recep Tayyip Erdoğan, “Dijital dünyada da aslolan kendi gücümüzdür. Elinde silahla dolaşan bir gençlik AK Parti gençliği olamaz” fikrini lisana getirdi.

Erdoğan, Metaverse toplantısında konuştu. Erdoğan, “5 kuşakta dünyanın yaşadığı değişim sahiden hayli büyük. Torunlarımız mevzuya hakimiyetleri ve kullandıkları teknolojik araçların zenginliğiyle bizim kavrayabileceğimizin hayli ötesinde bir dünyada yaşıyorlar ve epeyce da sempatikler. Bugün dijital dünyanın ne kadar berbat bir görünüme sahip olduğunu en uygun işin ortasındakiler biliyor.” dedi.

Erdoğan’ın konuşmasından başlıklar şu biçimde:

Evlatlarımızı berbat alışkanlıklara sürükleyecek birçok mecrayı, tuzağı, batağı bir kenara bırakıyorum. Yalnızca kartel haline gelen toplumsal medya platformlarının tüzel ve ahlak tanımayan tasarrufları bile tek başına bu alanda kesinlikle kendi yolumuzu çizmemiz gerektiğinin en somut tabiridir.

Madem artık giderek büyüyen bir dijital iktisat ve kültür gerçeği var, bu biçimde ülkelerin tamamının uzlaşmayla kabul edip ardında duracağı bir dijital hukuk nizamı kurulmadan bu sıkıntıların tahlili mümkün değildir.

AK Parti yalnızca hastane, okul binası, yol, köprü, baraj inşa etmekle kalmamıştır, yaptığımız yatırımlarla bilgi ve bağlantı teknolojilerinin yaygınlaşmasını biz sağladık. Bizim devrimizde taşınabilir telefon abone sayısı 23 milyondan 83 milyona yükseldi. Meclis’te kurduğumuz Dijital Mecralar Kurulu ile hazırladığımız aksiyon planı ile bu süreci tüm taraflarıyla takip ediyoruz.

Artık uzayda yerini daha kuvvetli bir biçimde almak için kendi uydusunu yapan kendi balistik araçlarını tasarlayan bir Türkiye var, eski Türkiye yok

Türkiye’nin teknolojide öne çıkma bahtının olmadığı argümanı en başta bu ülkenin gençlerine hakarettir. Bizim sömürü tertibine dayalı kaynaklarımız olmayabilir. Her şeydilk evvel güçlü bir medeniyet birikimimiz var. Her türlü krizin üstesinden gelebilme kabiliyetini tekraren ispatlamış bir insan gücüne sahibiz.

Gençlerin kendilerini anlamadığını söyleyenler, onları suçlamadan evvel dönüp kendilerinin nereyi eksik bıraktıklarının muhasebesini yapmalı.

Önümüzdeki periyodu dijital seferberlik periyodu ilan ediyorum.