Cumhurbaşkanı Erdoğan: Birinci etapta bir milyon arsa planladık

celikci

New member
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan dönüşü, ortalarında Yeni Şafak gazetesinden Ayşe Olgun’un da olduğu gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Erdoğan, “Konut meblağlarında son periyotta yaşanan fahiş meblağların önüne geçmek için Cumhuriyet tarihinin en büyük Toplumsal Konut Projesini hayata geçirdiniz, Birinci Konutum Birinci İşyerim Projesinde bu hafta 25 Ekim’de temeller atılacak. Tabi vatandaşların ağır ilgisi var birinci günden bu yana. Öbür yandan muhalefetin de bu hususa ait projenin tamamlanamayacağı ve gerçekleşemeyeceği istikametinde argümanları var. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna şu cevabı verdi:

“Bunlarda palavra dolan çok fazla. Çünkü şu an prestijiyle bizim yalnızca TOKİ’de bitirip sahiplerine teslim ettiğimiz konut sayısı yaklaşık 1 milyon 170 bin. Yapılmakta olan demiyorum, bitirip de sahiplerine teslim ettiğimiz… Artık ise gerek konut gerek işyeri gerekse arsa noktasında yeni bir adım atıyoruz. Birinci etapta 1 milyon arsa planladık. Etraf, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız, Türkiye’nin dört bir yanında hangi bölgede ne kadar parsel, arsa ayıracağız, bunların çalışmalarını yaptı ve inşallah bunların teslimini de kura ile sahiplerine yapacağız. Bunun gerçekleştirilememesi için, yapılmaması için hiç bir sebep yok. Zira bizim icraatlarımızın ulaştığı yere bunların hayalleri dahi ulaşamaz. Biz bunu yaptık. Yapıtımız ortada. Eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır yapıtı. Biz eserlerimizle konuşuyoruz. Olay bu kadar sıradan.”
 
Üst