Buse Naz Çakıroğlu: “En az iki olimpiyatta daha yer alma hayali kuruyorum”

KaraYeL

New member
Olimpiyat ikincisi ulusal boksör Buse Naz Çakıroğlu, İstanbul’da düzenlenecek Dünya Şampiyonası’nda kendilerine olan inancı boşa çıkarmak istemediklerini söylemiş oldu.

TSYD Ankara Şubesi’nde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Buse Naz, 2021 Bayanlar Dünya Boks Şampiyonası’nın aralık ayında İstanbul’da yapılacağını hatırlatarak, şunları kaydetti:

“Kendi konutumuzda de bunu devam ettirmeliyiz”

“Dünya Şampiyonası’nın İstanbul’da yapılacak olması bizim için hayli büyük bir avantaj. hem de epey da büyük bir moral oldu. Olimpiyatlardan daha sonra gördüğümüz ilgi ve alakanın İstanbul’da da devam edeceğini düşünüyorum. Olimpiyatta hoş bir muvaffakiyet elde ettik. Kendi konutumuzda de bunu devam ettirmeliyiz. 2 hafta evvel idmanlara başladım. Erzurum’da yüksek rakımda antrenmanlarıma devam edeceğim. Olimpiyata nasıl hazırlandıysak Dünya Şampiyonası’na da birebir ciddiyetle hazırlanıyoruz. Gerginlik yok. Daha büyük beklentiler olduğunun farkındayız. Grup olarak bunun sorumluluğunu hissediyoruz.”

“Bizden fazla bayan boksuna ilgi arttı”

Sıkletlerin değiştiğini ve Dünya Şampiyonası’nda 52 kiloda yarışacağını aktaran başarılı boksör, Tokyo’da yaşadığı tecrübeyle ilgili, “Olimpiyat hayli farklı bir ortamdı. 24 yaşında bu havayı soludum ve finale çıktım. Türkiye’ye döndükten daha sonra başarımı anlayabildim. Madalya kürsüsünde döktüğüm gözyaşı gümüş madalya sevinci değildi, altın madalyayı kıl hissesi kaçırmanın kederiydi. İlgi natürel ki arttı. Bizden fazla bayan boksuna ilgi arttı. Toplumsal medyada genelde kız babaları, çocuklarının boks yaparken fotoğraflarını gönderiyor. Keyifle onları izliyorum. Tokyo’ya gidene kadar daima olimpiyat hayali kuruyordum. Artık en az iki olimpiyatta daha yer alma hayali kuruyorum. ” sözlerini kullandı.
 
Üst