Biroldukça vilayette eğitime kar engeli! Bugün hangi vilayetlerde okullar tatil edildi?

Hasan

New member
Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) ikazlarına paralel olarak ülkenin çeşitli bölgelerinde kar yağışı tesirli olmaya başladı. Ağır tipi formunda yağan ve ulaşımı etkileyecek seviyede olan vilayetlerde bugün eğitime orta verildi.

ARTVİN

Artvin Valiliğinden yapılan açıklamada, kar yağışı, soğuk hava ve buzlanmanın tesirli olması niçiniyle merkez, Ardanuç, Borçka, Murgul ve Şavşat ilçelerinde eğitim-öğretime 18 Ocak Salı orta verileceği açıklandı.

Arhavi, Hopa, Kemalpaşa ve Yusufeli ilçelerinden taşıma yoluyla okullara gelen öğrencilerin bu tarihte müsaadeli sayılacağı aktarılan açıklamada, engelli ve gebe kamu çalışanlarının ise idari müsaadeli sayılacağı belirtildi.


BOLU

Bolu Valisi Ahmet Ümit, olumsuz hava şartları niçiniyle eğitime bugün orta verildiğini bildirdi. Ümit, yazılı açıklamasında, meteorolojik bilgilere bakılırsa kentte olumsuz hava şartlarının devam edeceğinin anlaşıldığını bildirdi.

Bu niçinle 18 Ocak’ta kent genelinde resmi ve özel okul öncesi, birinci, orta, lise ve halk eğitim merkezi kurumlarındaki eğitim öğretim faaliyetlerine bir gün orta verildiğini aktaran Ümit, engelli ve gebe kamu çalışanlarının da tıpkı gün idari müsaadeli sayılmasına karar verildiğini kaydetti.


RİZE

Rize Valisi Kemal Çeber, devam eden ağır kar yağışı ile buna bağlı riskler niçiniyle birtakım ilçelerde eğitime verilen ortanın uzatıldığını duyurdu.

Çeber, yaptığı açıklamada, hava kurallarının olumsuz tesirlerinin en aza indirilmesi ve yaşanması mümkün aksiliklerin (don, buzlanma) önüne geçilebilmesi hedefiyle kararlar alındığını belirtti.

Açıklamada, “Fındıklı, Ardeşen, Çamlıhemşin, Hemşin, Çayeli, Güneysu, İkizdere ilçelerimiz için eğitim-öğretime verilen ortanın 1 gün (18.01.2022) mühletle uzatılmasına ayrıyeten gebe ve engelli kamu çalışanının idari müsaadeli sayılmasına, merkeze bağlı taşımalı eğitim ve merkeze bağlı köy okullarında eğitim-öğretime 1 gün müddetle (18.01.2022) orta verilmesine karar verilmiştir” denildi.


Açıklamada, Pazar, Derepazarı, İyidere, Kalkandere ilçeleri için ise eğitim-öğretiminin devamına karar verildiği söz edildi.

ORDU

Ordu’nun Akkuş ilçesinde kar yağışı niçiniyle eğitime bugün orta verildiği bildirildi.

Ordu Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, olumsuz hava kaidelerinden dolayı Akkuş ilçesinde eğitim ve öğretime 18 Ocak Salı orta verildiği kaydedildi.

Ayrıyeten, bu ilçede engelli ve gebe kamu vazifelilerinin idari müsaadeli sayılacağı söz edildi.

KASTAMONU

Kastamonu’nun Devrekani ilçesi genelinde, Küre ilçesinde iki okul hariç ve Bozkurt ilçesinde taşımalı eğitime bir gün orta verildi.


Kaymakamlıktan yapılan açıklamada, ilçede sabah saatlerinden itibaren ağır kar yağışı beklendiği ve aksilikle karşılaşmamak için eğitime bir gün orta verildiği duyuruldu.

Küre Kaymakamlığından yapılan açıklamada ise YİBO ve Çaybükü Yayla İlkokulu hariç ilçedeki başka okullarda eğitime bir gün orta verildiği açıklandı.

Bozkurt ilçesinde ise taşımalı eğitime bir gün orta verildi.

GAZİANTEP

Gaziantep Valisi Davut Gül, toplumsal medya hesabından yaptığı açıklamada, meteorolojik bilgilere nazaran, sabahtan itibaren Gaziantep’te ağır kar yağışı beklendiğini belirtti.

Gül, açıklamasında, “Öğrenci kardeşlerimizin sıhhati için okullar ve rehabilitasyon merkezleri 18 Ocak Salı günü tatil edilmiştir. Engelli ve gebe kamu işçisi de idari müsaadeli sayılacaktır” sözlerini kullandı.

KARABÜK

Karabük’te kar yağışı sebebiyle Eflani ve Ovacık ilçelerinin tamamında başka ilçelerde ise taşımalı eğitim öğretime bugün orta verildi.

Valilikten yapılan açıklamada, vilayet genelinde yaşanan ağır kar yağışı daha sonrası oluşabilecek buzlanma riski ve yarın sabah saatlerden itibaren beklenen ağır kar yağışı sebebiyle Eflani ve Ovacık ilçelerinin tamamı öteki ilçelerde ise taşımalı eğitim goren öğrenciler için 18 Ocak Salı günü eğitim öğretime orta verildiği bildirildi.

Açıklamada, Eflani ve Ovacık ilçelerindeki engelli ve gebe kamu çalışanlarının idari müsaadeli sayılacağı açıklandı.

TRABZON

Trabzon’un kimi ilçelerinde tesirli olan kar yağışı ve olumsuz hava şartları niçiniyle eğitime verilen ortanın uzatıldığı bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, vilayet genelinde devam eden olumsuz hava şartlar niçiniyle Akçaabat, Düzköy, Maçka, Şalpazarı ve ilçelerinde tüm okullarda eğitim ve öğretime 1 gün mühletle orta verildiği, engelli ve gebe olan kamu nazaranvlilerinin idari müsaadeli sayılacağı açıklandı.

Açıklamada, Ortahisar, Araklı, Arsin, Beşikdüzü, Çarşıbaşı, Dernekpazarı, Köprübaşı, Sürmene, Vakfıkebir ve Yomra ilçelerinde ise yalnızca taşımalı eğitime orta verildiği kaydedildi.

ADIYAMAN

Adıyaman’da kar yağışı sebebiyle taşımalı eğitim öğretime 1 gün orta verildi.

Valilikten yapılan açıklamada, buzlanma riski ve sabah saatlerinden itibaren beklenen ağır kar yağışı sebebiyle vilayet genelinde taşımalı eğitime bugün orta verildiği bildirildi.

DENİZLİ

Denizli’nin Acıpayam ve Çameli ilçelerinde, kar niçiniyle eğitime bir gün orta verildi.

Denizli Valiliğinden yapılan açıklamada, kar yağışı sebebiyle ilçe genelinde 18 Ocak Salı günü yüz yüze eğitime orta verildiği bildirildi.

Olumsuz hava koşullarının insan sıhhati ve trafik güvenliği açısından tehlike oluşturabileceği belirtilen açıklamada, engelli ve gebe kamu çalışanlarının da bugün müsaadeli sayılacağı kaydedildi.

Eğitim ve öğretime uzaktan devam edileceği bildirildi.

DÜZCE

Düzce’nin Yığılca ilçesinde tesirli olan ağır kar yağışı niçiniyle eğitime bir gün orta verildi. Valilikten yapılan açıklamada, kar yağışının Yığılca’da devam ettiği açıklandı.

Açıklamada, “Yoğun kar yağışı daha sonrasında ulaşımda yaşanabilecek aksaklıklar göz önünde bulundurularak 18 Ocak Salı (bugün) Yığılca ilçesinde eğitime 1 gün müddet ile orta verilmiştir” sözüne yer verildi.

Kamuda çalışan engelli ve gebe çalışanın idari müsaadeli sayılacağı aktarılan açıklamada, halk eğitim kurslarına da bir gün orta verildiği kaydedildi.

UŞAK

Uşak’ta da kar yağışı niçiniyle eğitime 1 gün orta verildi.

Uşak Valiliği toplumsal medya hesaplarından yapılan açıklamada hava kuralları ve meteorolojik datalar dikkate alınarak bugün vilayet genelinde Ulusal Eğitim Bakanlığı’na bağlı özel ve resmi okullar, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, özel öğretim kursları, türlü kurslar ve yetiştirme kurslarında eğitim ve öğretime bir gün müddetle orta verildiği açıklandı.

Ayrıyeten kamu kurum ve kuruluşlarında bakılırsavli çalışandan engelli, gebe ve kronik hastalığı bulunan memur ve öbür kamu nazaranvlilerinin de bir gün müddetle idari müsaadeli sayılacağı tabir edildi.
 
Üst