Bayanlar DFB Kupası | Hammerlos: FC Bayern şampiyonları ağırlıyor

Temel

Global Mod
Global Mod



Nisan ortasında, en iyi iki Alman takımı kadınlar DFB Kupası’nda erken final yapacak.


Mirko Slomka ve DFB Başkanı Bernd Neuendorf, RB Leipzig ile SC Freiburg arasında oynanan ikinci yarı final maçında berabere kaldı. Oyun Nisan ortasında oynanacak. Geçen sezon FC Bayern ile Wolfsburg arasındaki maç yarı final maçıydı. O zamanlar Kurtlar 3-1 kazandı ve daha sonra Turbine Potsdam’ı 4-0 yenerek ikiye katladı.


Köln’deki final – rekor katılımla mı?


İkinci maçta Bundesliga kulübü SC Freiburg, RB Leipzig’in açık ara favorisi. Ancak ikinci bölüm lideri hafife alınmamalıdır. Son iki turda Saksonlar, iki birinci lig kulübü olan Eintracht Frankfurt ve SGS Essen’i açık bir şekilde yendi. Antrenör Şaban Uzun özellikle ev sahibi avantajına sevindi. Uzun, “Rakiplerimiz için bir öncelik listemiz yoktu. Odak noktamız net bir şekilde lig, kupa bir bis” dedi. Yine de, rakibiniz için bunu olabildiğince zorlaştırmak istiyorsunuz. “Bakalım neler var.”


DFB, Köln’deki kupa finalinde rekor bir katılım hedefliyor. “Bu muhteşem bayanlar Avrupa Şampiyonası’nın ardından Bundesliga’da da kupada da seyircilerin statlara geldiğini görüyoruz. Hedef rekor kırmak. Kesinlikle 30 bin artı x istiyoruz, hedefimiz de bu.” ve şans fena değil,” dedi Neuendorf.
 
Üst