Barcelona dokuz gazeteciye dava açtı

Temel

Global Mod
Global Mod



FC Barcelona’nın hakem heyetinin bir üyesine para ödediği söyleniyor. Bu, kulübün şu anda yasal işlem başlattığı gazeteciler ve medya tarafından bildirildi.


FC Barcelona, kulübün bir hakem yetkilisine milyonlar ödediği yönündeki haberler nedeniyle dokuz gazeteciye ve medyaya dava açtı.


“Sport” gazetesinin Çarşamba günü davaların gerekçesini bildirdiğine göre, Katalan kulübünün CTA hakemler komitesinin eski başkan yardımcısı José María Enríquez Negreira’ya yaptığı ödemelerle ilgili bilgiler vererek kulübün itibarına zarar vermeye çalıştılar. Bu tür beş dava daha hazırlık aşamasındadır.


Başlangıçta hangi gazetecilerin ve medyanın olaya karıştığı bilinmiyordu. FC Barcelona, talep üzerine medya raporunu doğruladı. Kulüp temsilcileri ve Enríquez Negreira iş bağlantılarını kabul ettiler, ancak yolsuzluk iddialarını reddettiler.


Barça’da yolsuzluk şüphesi var


Milyonlarca dolarlık ödeme olayında, savcılık yaklaşık iki hafta önce yolsuzluk şüphesiyle suç duyurusunda bulunmuştu. Bir adalet sözcüsü 10 Mart’ta yaptığı açıklamada, müfettişlerin hakemin karar verme sürecinde meblağların Barça’nın lehine hizmet ettiği sonucuna vardıklarını söyledi. 2001 ile 2018 arasında kulüp 7,3 milyon avrodan fazla ödedi.


Reklam, Enríquez Negreira ve kulübe ve ayrıca eski başkanları Sandro Rosell ve Josep Maria Bartomeu ve diğer eski Barça yetkililerine yöneliktir. Olay, Alman milli kalecisi Marc-André ter Stegen’in de sözleşmeli olduğu Barça’yı sportif açıdan başarılı bir aşamada vurdu. Kulüp şu anda Primera División’da şampiyonlar ve ezeli rakipleri Real Madrid’in önünde 12 puan önde.


Barça’nın şu anki başkanı Joan Laporta, kulübün “takımı istikrarsızlaştırma ve kulübü kontrol etme kampanyası” olarak kınadığı saldırılara karşı kendisini savunacağını duyurdu. Birazdan detayları verecekti.
 
Üst