Bakan Selçuk ‘eğitimde telafi’nin bilgilerinı deklare etti

Hasan

New member
Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) niçiniyle öğrenciler bir yılı aşkın müddettir eğitimlerine uzaktan devam ediyor. Her öğrencinin uzaktan eğitim için gerekli olan teknolojik aletlere erişememesi ise eğitim sürecinin kesintiye uğramasına yol açtı.

Ulusal Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da daha evvel yaptığı açıklamada öğrencilerin eksikliklerini gidermek emeliyle telafi programı uygulanacağını açıklamıştı.

Selçuk toplumsal medya hesabından yaptığı paylaşımda telafi eğitimin bilgilerinı deklare etti. Bakan Selçuk, “Telafiye kimler geliyor? Nasıl oluyor? Yaz tatilinde neler olacak? Merak ettiklerini husus unsur sıralayayım” diyerek bilgileri paylaştı.


KARNELER YÜZ YÜZE DE ALINABİLECEK

Öğrencilerin karnelerine 18 Haziran’dan itibaren e-Okul’dan ulaşabileceklerini aktaran Bakan Selçuk, 2 Temmuz’dan itibaren de karnelerin okullardan yüz yüze alınabileceğini söylemiş oldu.

TELAFİDE BEN DE VARIM PROGRAMI 31 AĞUSTOS’A KADAR

’Telafide Ben de Varım’ programının 5 Temmuz’da başlayıp 31 Ağustos’a kadar süreceğini ve okulların yaz uzunluğu açık olacağını tabir eden Bakan Selçuk, “Geçen yıl olduğu üzere bu yıl da ilkokul öğrencilerimizi ’Arkadaş’ kitabıyla buluşturacağız, merak etmesinler ödev değil. Öğrencilerimiz, Aile ve Toplumsal Hizmetler Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sıhhat Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve belediyelere bağlı tesis ve merkezlerden yararlanabilecekler. Nerelerde ne var ayrıyeten duyuracağız” dedi.


KATILMAK İSTEYENLER MÜRACAAT YAPACAK

Öğrenci, öğretmen ve velilere yönelik örnek eğitim faaliyetleri, içerik ve gereçlerine telafidebendevarim.meb.gov.tr adresinden erişim sağlanabileceğini duyuran Bakan Selçuk, katılmak isteyen velilerin, bulundukları yerlerde il/ilçe ulusal eğitim müdürlükleri ve okul müdürlüklerine müracaat yapabileceklerini kaydetti.

ÇALIŞMA KİTAPLARI FİYATSIZ

Bakan Ziya Selçuk, akademik eksiklikler için öğretmenlerin Talim Terbiye Heyeti Başkanlığının belirlediği kritik kazanımlar doğrultusunda öğrencilerin akademik ihtiyaç tespitini yapacağını vurgulayarak şunları kaydetti:


“Bu program bir buçuk yıl sürecek. Destekleme programı için 1-8. sınıf öğrencilerimize çalışma kitapları, 1-4. sınıf öğrencilerimize tamamlayıcı çalışma yaprakları hazırladık. Eylül ayında çalışma kitaplarını ücretiz dağıtacağız. Kovid-19 salgını muhafaza önlemleri doğrultusunda gerekli tedbirler alınarak eğitim faaliyetlerine katılacak tüm öğrenci, veli ve öğretmenler için HES kodu sorgulaması yapılacak”
 
Üst