Bağırsak iyi olma ve ötesi için neden önemlidirler?

Sevvimli

New member
Gıda lifleri terimi, çoğunlukla karbonhidrat kategorisine ait organik maddeleri ifade eder. Bunlar bağırsak kuyusunda önemli bir rol oynayan maddelerdir.






İle ilgili 
Editoryal personel haberleri.it 
Yayınladı 16 Nisan 2025, 08:01| Güncellendi 15 Nisan 2025, 09:51




Terimle gıda lifi Çoğunlukla karbonhidrat kategorisine ait organik maddelere atıfta bulunulur. Bunlar, bağırsak kuyusu üzerinde önemli bir rolü olan maddelerdir, o kadar çok durumda, çoğu durumda, SO -CONTRED “irritabl kolon sendromundan” etkilenenler için yeterli tüketim önerilir (bu durumda, her şeyden önce su çözünür liflere başvurulması önerilmektedir).

Prensip olarak, orta boy terimde zayıf bir gıda lifi diyeti, kabızlık da dahil olmak üzere az ya da çok önemli bağırsak bozukluklarının başlangıcına katkıda bulunur.

Ayrıca, bir bağırsağın sağlığı iyi olmadığı, sadece sinir bozucu bağırsak semptomlarına değil, aynı zamanda ekstra -intestinal neden olduğu bilinmektedir. Örneğin, bağırsak disbiyozu ayrıca baş ağrısı, ruh hali değişiklikleri, genel halsizlik, sinirlilik gibi nörolojik semptomlara da neden olur. Bu nedenle, gıda liflerinin yeterli katkısı sadece bağırsak kuyuları için değil, aynı zamanda genel olan için de esastır.

Su -çözünür ve çözünmez gıda lifleri: ne oldukları ve nerede bulundukları


Klasik olarak gıda lifi İki ana kategoriye ayrılmıştır: hidrosefe olmak Ve insolubbil. Bu ayrım, su ile farklı etkileşimleriyle bağlantılıdır, ancak her ikisi de bağırsak ve genel kuyu için önemlidir.

. fiber hidrosefe olmakTerminolojiden anlaşılabileceği gibi, suda çözünür ve jelatinimsi bir madde oluşturur. Gastrik boşalmayı yavaşlatma ve tokluk duygusunu artırma eğilimindedirler. Ayrıca kan şekeri ve kolesterol seviyelerinin düzenlenmesine katkıda bulunurlar.

En iyi bilinen su çözünür lifler arasında pektin, guar lastik, psillium, betaglucans ve inulin hatırlanabilir; İkincisi, güçlü prebiyotik özelliklerle karakterizedir.

Suda çözünen liflerin ana kaynakları yulaf, arpa, narenciye, elma, havuç, bezelye ve fasulye. Elma gibi bazı meyvelerin soyulduklarında önemli miktarda lif kaybettiklerini hatırlamakta fayda var.

. çözünmeyen lifler Suda çözülmezler, dışkı hacmini arttırma ve bağırsak geçişini hızlandırma eğilimindedirler. Bağırsak aktivitesinin düzenli hale getirilmesine ve kabızlığı ve bazı bağırsak bozukluklarını önlemeye katkıda bulunabilirler. En iyi bilinen çözünmeyen lifler arasında lignin, selüloz ve bazı heeming'i hatırlıyoruz.

Çözünmeyen liflerin ana kaynakları şunlardır: buğday kepeği, mısır, kepekli un, fasulye, patates ve karnabahar.

Lif Yiyecekleri: İşe alım ile ilgili bazı ipuçları


Kötü bir yiyecek fiber diyetini takip ederseniz ve diyete katkılarını artırınVücudu bu yeme alışkanlıklarının bu değişikliğine uyum sağlaması için kademeli olarak yapılması unutulmamalıdır. Aslında, zayıf bir lif diyetinden yüksek tüketimlerine büyük ölçüde geçmek, karın şişmesi, şişkinlik vb. Gibi can sıkıcı belirtilere ve bağırsak semptomlarına yol açabilir.

Mevcut yönergeler de temeldir, mevcut yönergeler bu konuda günde yaklaşık 2 litreye eşit miktarda su içmek için önermektedir.

Günde kaç tane gıda lifi tüketmelidir?


Gelince Günlük gıda lifi tüketimiKılavuzlar, minimum 25g ile en fazla 35g arasında değişen bir miktar önermektedir. Özellikle, kadınlarla ilgili olarak, erkeklerle ilgili olarak 25 ila 32 g arasında değişen tüketim önerilir, 30g ila 35g olan bir tüketim önerilir

Önerilen miktarlara beslenme ile ulaşılamazsa, özel gıda takviyeleri kullanılabilir.
 
Üst