Babacan akaryakıt fiyatlarını eleştirdi: Erdoğan artırımı

Beykozlu

New member
Partisinin üye sayısının 150 bini geçtiğini söyleyen Babacan, Eskişehir’deki Anadolu Fest’in engellenmesi konusunda da açıklamalarda bulundu. Gaziantep’teki mitinglerinin yasaklanmasına reaksiyon gösteren Babacan, akaryakıta gelen artırımlarla ilgili “Benzin, mazot şayet 20 lira civarında dolanıyorsa ortadaki fark Erdoğan farkıdır, Erdoğan zammıdır” sözlerini kullandı.

DEVA Partisi Genel Lideri Ali Babacan, Ankara Keçiören’deki partisinin 1. Olağan Ankara Keçiören İlçe Kongresi’nde konuştu.

Babacan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“KHK’lıların yanındayız”


“Son devirde üye sayısı en çok artan siyasi parti biz olduk. Tam 11 bin 693 kişi DEVA Partili oldu. Üye sayımız 150 bini aştı. Bu vesileyle üye kaydı için efor gösteren tüm teşkilat mensuplarımızı yürekten kutluyorum.

Ülkesinin özgürlüğü için gayret eden, aktiflikleri bile engellenen gençlerin yanındayız. Beraat ettikleri biçimde hakları iade edilmeyen KHK’lıların yanındayız. Ayrımcılığa uğrayan, kendisini ikinci sınıf hisseden, hor görülen tüm vatandaşlarımızın yanındayız.

“DEVA Partisi’ni yıldırmayı lakin hayalinizde görürsünüz”

Demokratik siyasete yönelen atakları ve siyasetçilere verilen haksız cezaları daima birlikte göğüsleyeceğiz. İnsanlara haksızlık yapanları, ikili standart uygulayanları sandıkta bir hoş yeneceğiz. Seçim günü geldiğinde, tüm Türkiye’de, logomuza, damlamıza mührü o denli bir basacağız ki Beştepe’de birileri oturduğu yerden zıplayacak.

Gaziantep Demokrasi Meydanı’ndaki mitingimize evvel ‘uygun’ diyorlar. daha sonra baskı görüp verdikleri onayı iptal ediyorlar. Kelamım ona mitinge gitme zahmetini artırmak için Antep Kalealtı’da yer gösteriyorlar. DEVA Partisi’ni yıldırmayı lakin hayalinizde görürsünüz. Vatandaşımıza gerçekleri anlatınca da DEVA Partisi ile ilgili kabahat duyurusunda bulunacaklarmış. Merakla bekliyoruz. Haydi buyurun. Gidin kabahat duyurusunda bulunun.


“Enflasyonun artacağını herkes biliyor. Tek bilmeyen Sayın Erdoğan”

Biz işini dosdoğru yapanlarız. Ekonomiyi biz düze çıkartacağız. Bu pahalılık, bu yoksulluk, bu işsizlik bitecek. Bugün akaryakıt, mazot dünyadaki fiyatlar kadar artsaydı bugün akaryakıtın, mazotun fiyatının olacağı yer 9 lira, 10 liraydı.

Akaryakıt, mazot şayet 20 lira civarında dolanıyorsa ortadaki fark Erdoğan farkıdır, Erdoğan artırımıdır. Merkez Bankası’na para bastırdığınızda enflasyonun artacağını herkes biliyor. Tek bilmeyen Sayın Erdoğan kaldı memlekette herhâlde. Karşılıksız, ölçüsüz para bastığınızda, enflasyon artar. Bu kadar sıradan.”
 
Üst