AÖL ikinci devir imtihanları online gerçekleşecek

Hasan

New member
Açık öğretim lisesi (AÖL) öğrencileri, imtihanların yüz yüze mi çevrim içi mi (online) gerçekleşeceğini merakla araştırırken, beklenen haber Ulusal Eğitim Bakanlığı tarafınca duyuruldu. MEB internet sitesinde imtihanlara dair yer alan bilgi şu biçimde: “Açık Öğretim Kurumları 2021-2022 eğitim öğretim yılı ikinci devir imtihanları, 1 Mart 2022 tarihinde saat 09.30’da başlayacak ve 10 Mart 2022 saat 23.59’a kadar çevrim içi olarak yapılacaktır.”

İKİNCİ PERİYOT AÖL İMTİHANLARI NASIL VE NE VAKİT YAPILACAK?

Öğrencilerin ilgiyle takip ettiği ikinci devir Açık öğretim imtihanları, e-Sınav olarak online ortamda gerçekleştirilecek.


MEB tarafınca yapılan açıklamaya nazaran Açık Öğretim Ortaokulu, Açık Öğretim Lisesi, Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi ve Mesleksel Açık Öğretim Lisesi II. Periyot İmtihanı 2022 Mart ayında e-Sınav olarak uygulanacak.

Ayrıyeten Açık Öğretim Ortaokulu, Açık Öğretim Lisesi, Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi ve Mesleksel Açık Öğretim Lisesi – III. Periyot İmtihanı 2022 Temmuz ayında e-Sınav halinde yapılacak.

bir daha 2022-2023 Açık Öğretim Ortaokulu, Açık Öğretim Lisesi, Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi ve Mesleksel Açık Öğretim Lisesi- I. Devir İmtihanı ise Aralık 2022 tarihinde e İmtihan olarak gerçekleşecek.


AÇIK LİSE ONLINE İMTİHANLAR NASIL OLACAK?

Açık Öğretim Kurumları Bilgi İdaresi Sistemi üzerinden TC kimlik ile giriş yapacak. Sol kısımda bulunan menü sayesinde sorumlu oldukları dersleri görüntüleyen öğrenciler istedikleri dersin imtihanına katılabilecek.

Ulusal Eğitim Bakanlığı, online açık öğretim imtihanlarında öğrencilere 4 (dört) seçenekli toplam 20 soru yöneltiyor.

İmtihanda her bir dersin testi için 25 dakika imtihan müddeti tanınıyor.

Öğrenciler cevapladıkları sorulara geri dönüş yapamazken başlattıkları imtihanın mühleti sona ermeden yeni imtihana katılamıyorlar.


Öğrencilerin imtihanlarda gerçek cevapladıkları soruların karşılığı 5 (beş) puan olarak belirlendi. 100 puan üzerinden pahalandırılacak imtihanlarda en az 9 soruya yanlışsız cevap veren aday 45 puan alarak ders geçme puanına erişmiş olacak.

AÖL KAYIT YENİLEME SÜREÇLERİ NASIL YAPILIR?

Öğrencilik durumu silik, donuk yahut aktif olan, kayıt yenileme ve imtihan fiyatını mutabakatlı bankalara yatırmış öğrencilerin sistem tarafınca bir iş günü daha sonra otomatik olarak yapılır. Bu öğrencilerin kayıt yenileme süreçlerini tamamlatmak için Halk Eğitimi Merkezi Müdürlükleri’ne müracaat etmelerine gerek yoktur.
 
Üst