AÖF final imtihanı tarihleri ne vakit? 2021-2022 açıköğretim güz periyodu final imtihanı tarihleri

Hasan

New member
AÖF, İktisat ve İşletme Fakülteleri vize imtihanları sonuçları geçtiğimiz hafta belirtildi. sonuçların akabinde final imtihanlarının gerçekleşeceği tarihler de belirtildi. AÖF periyot sonu final imtihanları takvimi ilan edildi. 2021 Yılı AÖF güz periyodu orta imtihanları yüz yüze yapılmıştı. 2021-2022 AÖF güz periyodu final imtihanlarının da yüz yüze yapılması bekleniyor. AÖF öğrenciler güz devri orta imtihanlarına AÖF imtihan merkezinde girebilecek.

AÖF FİNAL İMTİHANLARI NE VAKİT YAPILACAK?

İlan edilen takvime nazaran, imtihanlar 08-09 Ocak 2022 tarihinde gerçekleşecek.


HARF NOTLARI NE MANAYA GELİYOR?

AA, AB, BA, BB, BC, CB ve CC geçer sayılan harf notları.

Bu notları aldığınız dersleri bir daha alamazsınız.

CD, DC ve DD harf notları ise öğrencinin son akademik durumu Başarılı yani genel not ortalaması 2,00 ve üzerinde ise geçer harf notları ve öğrenci bu dersleri yine seçemez. Öğrencinin genel not ortalaması 2,00’ın altında ise; öğrenci, Genel Not Ortalamasını 2,00’ın altına düştüğü devirden itibaren bu notları aldığı dersler yine seçilebilir.

FF ise Başarısız Harf Notudur ve öğrenci FF aldığı dersleri tekrar seçebilir.


Örneğin, Akademik durumu ‘Uyarı’ olan bir öğrencinin, daha evvelki periyottan iki DD, bir DC olmak üzere üç şartlı geçer harf notuna ve bir de FF notuna sahip olduğu var iseyıldığında; Öğrenci şartlı geçer harf notuna sahip olduğu 3 dersi istediği vakit alabileceği üzere, FF notuna sahip olduğu dersi de istediği vakit alabilir. Burada değerli olan öğrencinin mezun olmak için genel not ortalamasını 2.00 ve üstüne taşıması ve FF dersinin olmamasıdır. Öğrenci genel not ortalamasını 2.00 ve üzerine taşıdığında şartlı geçer harf notuna sahip olduğu derslerden de başarılı olur.


BÜTÜNLEME İMTİHANLARI niye YAPILMIYOR?

İmtihanlarda muvaffakiyetin değerlendirilmesinde Öğrenci Kıymetlendirme Sistemi Temelleri kullanılır. Bu sistemde güz ve bahar devirleri birbiri ile bağlıdır. Örneğin Güz Periyodunda Akademik Durumu İhtar olan bir öğrencinin, şartlı geçer not aldığı (CD, DC, DD) derslerini, Bahar Devrinde genel not ortalamasını yükselterek (En az 2,00) kurtarma bahtı vardır. Bütünleme imtihanı uygulandığında devirler ortası ilişki kopacağından ve sistemdeki akademik durum uygulanamayacağından öğrenci başarısı olumsuz etkilenir. Ders geçme ve kıymetlendirme sistemimiz incelendiğinde bu durum açıkça görülür. Tüm bu açıklamalar kararında bütünleme imtihanı uygulanması durumunda öğrencilerin dezavantajlı duruma geleceği kıymetlendirilir.


Yükseköğretim Yürütme Şurasının 08.01.2014/1.1 numaralı açık öğretim programlarında bütünleme imtihanı yapılıp yapılmayacağının Anadolu Üniversitesi Senatosunca kararlaştırılmasına oy oldukçaluğu ile karar verildi.” yazısına istinaden Üniversitemiz Senatosunun 11.07.2012 tarih ve 8/2 sayılı Açık öğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri öğrencileri için Açık öğretim Dönemlik-Kredili sistemde Bütünleme İmtihanının mümkün olamayacağı” sonucunın motamot uygulanmasına 14.08.2014 tarih ve 6 sayılı Anadolu Üniversitesi Senatosunca karar verilmiştir. Bu niçinle 2012-2013 öğretim yılından itibaren açık öğretim sistemi ile öğretim yapılan Açık öğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinde bütünleme imtihanı uygulanmaz.
 
Üst