Altın biftek kralı Dünya Kupası’nı nasıl kazandı?

Temel

Global Mod
Global Mod



Restoran sahibi Nusret Gökçe, finalin hemen ardından Dünya Kupası kupasına dokunmayı başardı. Bu, FIFA patronuyla olan ilişkisinden de kaynaklanıyor olabilir.


Arjantin, Fransa ile penaltı atışlarının ardından coşkulu bir şekilde kutlarken, kutlama Dünya Kupası kupasının teslim edilmesinin ardından sahada devam etti. Kupa dağıtıldı, yeni taçlandırılan dünya şampiyonları onunla fotoğraflandı ve videolar çekildi. Ortada ise lüks restoran zinciri Nusr-Et’in sahibi restoran sahibi Nusret Gökçe vardı. Ayrıca “Salt Bae” sahne adıyla da bilinir. “Salt Bae” ayrıca oyuncular ve kupa ile fotoğraf çektirdi. Hatta aldı ve daha sonra Instagram’da kupa ile bir fotoğraf yayınladı.


Sosyal medyada, dünyanın dört bir yanındaki birçok futbol taraftarı, onun sahaya nasıl çıktığını merak etti. Sonuçta herkesin girmesine izin verilmiyor. FIFA’ya göre, Dünya Kupası kupasına yalnızca belirli insan gruplarının dokunmasına izin veriliyor. Bunlar arasında mevcut ve eski dünya şampiyonları, dünya futbol federasyonu yetkilileri ve devlet başkanları yer alıyor.


“Salt Bae”, Infantino ile görüntüleri sosyal medyada paylaşıyor


Nusret Gökçe yukarıdaki kategorilerin hiçbirine uymuyor. FIFA şimdi Dünya Kupası finalinden sonraki olayları araştırmak istiyor (buradan daha fazlasını okuyun). Bir FIFA sözcüsü Salt Bae’ye atıfta bulunarak BBC’ye şunları söyledi: “Uygun dahili işlem yapılıyor”. Peki Arjantin takımına bu kadar yaklaşmayı nasıl başardı?


Cevap, Gökçe’nin FIFA patronu Gianni Infantino ile olan ilişkisinde yatıyor olabilir. “Salt Bae” lüks restoranları ve konukların bifteklerini tuzlama şekliyle tanınır. Kolunu yukarı kaldırdı ve ardından baharatın parmaklarının arasından akmasına izin verdi. Almanya’da, eski Bayern yıldızı Franck Ribéry’nin kendisine altın biftek sipariş eden ve daha sonra sosyal medyada bir fotoğrafını paylaşan ziyaretinin ardından heyecan uyandırdı.


Sosyal medya da “Salt Bae” için önemsiz bir rol oynamıyor. Instagram gibi platformlar aracılığıyla ilgi odağı haline geliyor ve düzenli olarak farklı sektörlerden ünlü kişiliklerle birlikte görünüyor. Infantino da onlardan biri.


Fifa patronu geçmişte de Nusr-Et’i ziyaret etmişti. Bu, restoran sahibinin Instagram fotoğraflarında gösterilir. Ek olarak, birkaç resim “Salt Bae” ve Infantino’nun birlikte fotoğraflandığını ve tanıdık göründüğünü gösteriyor. Bunlar, restoran işletmecisinin kanallarında da bulunabilir. Örneğin Şubat 2019’da Infantino ve Nusret Gökçe madalyalar ve camdan FIFA kupasıyla poz verdiğinde. İkincisi, başlıkta Dünya Futbol Federasyonu başkanına teşekkür etti.


Ayrıca aynı yılın Eylül ayına ait başka bir görüntüde Gökçe’nin “The Best Fifa Football Awards 2019″a konuk olduğu görülüyor – Infantino’nun hemen yanında resmedildi. Ve doğru: Daha sonra bunu dünyayla paylaştı. Ve “Salt Bae”nin kupalarla fotoğraflanabilmesi de yeni değil.


Mayıs 2017’den bir fotoğraf var: Fenerbahçe İstanbul basketbolcularından Euro League kupası olan restoran sahibi. Etrafındaki oyuncular, o ortada. O dönemde ilk kez bir Türk takımı uluslararası bir basketbol müsabakasını kazandı. Gökçe, şimdi Dünya Kupası kahramanlarıyla yaptığı gibi, o zaman da basketbol kahramanlarıyla sahneye çıktı.
 
Üst