Alonso Madrid'deki yeni dönemi şekillendirmek istiyor

Temel

Global Mod
Global Mod
futbol

“Evde olduğu gibi”: Alonso Madrid'de yeni bir dönem şekillendirmek istiyor

26 Mayıs 2025 – 13:28Okuma Süresi: 2 dakika.

Xabi Alonso

Resmi büyütmek

Alonso Leverkusen'i iade ediyor ve şimdi Real Madrid ile unvan almak istiyor. (Kaynak: Marius Becker/DPA/DPA resimleri)

Xabi Alonso Real Madrid'e geri döndü ve sunumu sırasında selefine duygusal sözlere hitap ediyor. İlk başlık zaten Temmuz ayında.

Hareketli kelimelerle Xabi Alonso, Real Madrid'de antrenör olarak zamanını açtı. İspanyol başkentinde sunulduğunda Alonso, “Hayatım boyunca takvimde boyayacağım kesinlikle çok özel bir gün. Burada evimde hissediyorum ve burada olduğum için mutluyum. Madrid ile bağlantı her zaman oradaydı ve bu duygu yeniden canlandırıldı,” dedi Alonso İspanyol başkentinde sunulduğunda.

Bayer Leverkusen'in eski koçu, 1 Haziran'da ve böylece Real Madrid'in de yarışacağı ABD'deki Dünya Kulübü Şampiyonası'ndan önce Kraliyet pozisyonunu devralıyor. 32 kulüp ile turnuva 14 Haziran – 13 Temmuz tarihleri arasında ABD'de gerçekleşecek (yerel saat). Alonso üç yıl boyunca bir sözleşme imzaladı. “Bu yeni bir aşamanın başlangıcı,” dedi Alonso yeni yaşam aşaması hakkında.

Basın toplantısı, Alonso'nun kariyerine Madrid, Liverpool ve Bavyera'da ve Bayer Leverkusen'de koç olarak bakan duygusal, çok küçük bir video ile başlamıştı. Görünür bir şekilde hareket etti ve karısı Nagore Aranburu'nun yanında, Alonso derlemeyi sürdürdü.

Kulüp patronu Florentino Pérez, vatandaşını İspanyol futbolunun “en büyük efsanelerinden” biri olarak övdü. Pérez, “Bayer Leverkusen ile Bundesliga'yı kazandın. Dünyanın en iyi antrenörlerinden birisiniz. Hayatının en büyük zorluklarından biriyle yüzleşmek için geri dönüyorsunuz. Şimdi eve döndün,” dedi Pérez.

Alonso için eski bir iş yerine dönüş. 2009'dan 2014'e kadar Baske, FC Bayern Münih'e taşınmadan önce Real için oynadı. 43 yaşındaki usta, kupa şampiyonu ve Şampiyonlar Ligi galibi İspanyollar oldu. Pérez Alonso, “2009'da tüm coşkunuzla geldiniz ve bu altın dönemin başlangıcı olan altı unvan kazandınız.” Dedi.

Alonso, on yıldan fazla bir süre önce Madrid'de Alonso'yu eğiten Carlo Ancelotti'yi takip ediyor. Alonso, “Carlo'yu unutmayacağım. Beni harika bir insanı şekillendiren bir koçdu. Onur ve gururla başarılı oluyorum ve beklentileri karşılayabileceğimi umuyorum.” Dedi.