ALES/2 imtihanı ne vakit yapılacak? İşte müracaat tarihleri

Hasan

New member
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı () tarafınca düzenlenen Akademik İşçi ve Lisansüstü Eğitimi Giriş İmtihanı (ALES) için geri sayım sürüyor. Birincisi mayıs ayında yapılan ALES’in ikinci için adayların çalışmalarını sürdürüyor.

ALES/2 NE VAKİT, SAAT KAÇTA?

2021 yılının Akademik İşçi ve Lisansüstü Eğitimi Giriş İmtihanı’nın ikincisi (ALES/2) 19 Eylül 2021 Pazar günü saat 10.15’te yapılacak.

Yükseköğretim kurumlarında öğretim vazifelisi, okutman, araştırma bakılırsavlisi, uzman, eğitim planlamacısı üzere takımlara yapılacak atamalar için düzenlenen imtihan sonuçları, ÖSYM’nin sitesinde öğrenilebilir.


ÖSYM takvimine bakılırsa, ALES/2 imtihan sonuçları 14 Ekim 2021 tarihinde kamuoyuna açıklanacak.

ALES/2 MÜRACAAT TARİHLERİ AŞİKÂR OLDU MU?

Bu yıl Akademik İşçi ve Lisansüstü Eğitimi Giriş İmtihanı’nın ikincisi (ALES/2) için müracaatlar 3-11 Ağustos 2021 günleri içinde alınacak. ALES/2 müracaatları ÖSYM’nin ais.osym.gov.tr web adresinden ve Aday Süreçler Sistemleri (AİS) taşınabilir uygulamasından yapılacak.

ALES PUANI KAÇ YIL GEÇERLİ?

Lisansüstü tahsil görmek isteyen yada akademik meslek planlaması yapan adayların iştirak sağladığı ALE imtihanın sonuçları, belirtildiğı günden daha sonra 5 yıl mühletle geçerli olacak.


ALES/2 İMTİHAN MÜRACAAT EKRANI
 
Üst