2023 Kadınlar Dünya Kupası Sky ve DAZN’de de oynanacak mı?

Temel

Global Mod
Global Mod



Zorlu müzakerelerin ardından ARD ve ZDF, geçtiğimiz günlerde Kadınlar Dünya Kupası’nın TV haklarını aldı. Turnuva aynı zamanda ödemeli TV’de de yayınlanabilir.


“Sadece rahatladım.” Martina Voss-Tecklenburg’un yaklaşmakta olan Kadınlar Dünya Kupası için yayın haklarının tahsisine ilişkin anlaşmaya ilişkin açıklaması böyle başladı. Aslında, milli teknik direktör, önceki günlerde ve haftalarda Alman televizyonunda yaklaşan TV kesintisinden açıkça rahatsız olmuştu.


Alman kadın milli takımı, FIFA ile ağır ilerleyen müzakereleri devralan Avrupa Yayın Birliği (EBU) sayesinde böyle bir korku senaryosundan kurtuldu. Sorumlulardan hiçbiri, turnuvanın nihai olarak kamu yayıncıları için ne kadar değerli olduğu konusunda kamuoyuna açıklama yapmak istemedi, ancak miktar on milyon avro civarında olmalı.


ARD ve ZDF şu anda turnuvanın planlamasını yapıyor ve büyük bir zaman baskısı altındalar. Yeni Zelanda ile Norveç arasındaki açılış maçı 20 Temmuz’da Auckland’da oynanacak ve dört haftadan kısa bir süre sonra Avustralya ve Yeni Zelanda’da top ilk kez yuvarlanacak.


zaman stresinde ARD


ARD spor koordinatörü Axel Balkausky geçen hafta t-online’a verdiği demeçte, “Büyük olasılıkla, ARD’nin sahada en fazla 15 meslektaşı olacaktır.” Raporların çoğu Almanya’dan gelecek. Saat farkından dolayı siteden daha kapsamlı raporlamanın daha mantıklı olup olmayacağı sorusuyla birlikte, “kısa vadeli olması nedeniyle” ARD ile artık uğraşılamazdı. DFB takımının maçları Almanya saatiyle 10:30, 11:30 ve 12:00’de oynanır.


Turnuvanın organizasyonundan Norddeutscher Rundfunk sorumludur. WM stüdyosu Hamburg’da böyle olacak. Sunucu Claus Lufen ve uzman Nia Künzer Elbe’den yayın yapacak. Bir bebek molasından sonra beş ay boyunca mikrofona geri dönen yorumcu Stephy Baczyk de Hamburg’dan bildiriyor. Meslektaşı Bernd Schmelzer ve meslektaşı Christina Graf ise Avustralya ve Yeni Zelanda’da sahada olacak. ZDF ile ortak stüdyo olmayacak.


Ancak yayıncı kuruluş şimdi de Dünya Kupası’na hangi takımla eşlik edeceğini açıkladı. Diğer şeylerin yanı sıra, ZDF muhabiri Lena Kesting, Sidney’in yaklaşık 100 kilometre kuzeyindeki Wyong’daki Alman mahallesinden bildirdi. Kadro yapısı hakkında daha fazla bilgiyi burada bulabilirsiniz.


DAZN ve Sky da canlı görüntüler gösteriyor mu?


Çözülmemiş personel sorunlarından bağımsız olarak, ARD ve ZDF dışındaki diğer sağlayıcıların da çoğunluğa katılıp “Down Under” turnuvasından canlı görüntüler gösterip göstermeyeceği açıklığa kavuşturulacak. t-online bilgisine göre, yayın yapan yayıncı DAZN, geçen yıl İngiltere’de düzenlenen Avrupa Şampiyonası’nda olduğu gibi, turnuvadaki oyunlar için alt lisans almaya çalışıyor. Sağlayıcı, 2022’deki tüm oyunları yayınlamıştı.


Haziran ayının başında, akış hizmeti DAZN’nin genel müdürü Alice Mascia, SpoBis’te hakların satın alınmasını reddetti. Müdür “Bu bize yakışmaz” dedi. Ancak beyanınız ana hakların iktisabına atıfta bulunmuş olabilir. Sky yöneticisi Charly Classen da benzer bir şey duyurdu. SpoBis’te ARD ve ZDF hakkında “Kadın milli takımı yazın orada olmayı hak ediyor” dedi.


t-online’ın öğrendiği gibi, olası bir alt lisansın alınması Sky’da kesinlikle bir sorundur. Ödemeli TV yayıncısı t-online, talep üzerine “Kadınlar Dünya Kupası’nın canlı hakları bizim için temelde ilgi çekici, ancak hak maliyetleri, yayın süreleri ve münhasırlığın somut kümelenmesi bizim için her zaman doğru oranda olmalıdır” dedi. Her iki durumda da, kurum içi haber kanalı “Sky Sport News” ile dijital kanallarda her gün Kadınlar Dünya Kupası’ndan bir muhabirle birlikte haber yapmak istiyorlar. Sky, “Şu anda başka haklar alıp alamayacağımızı söyleyemeyiz” dedi. Ama siz kadın futboluna yatırım yapmaya devam etmek istiyorsunuz.


Alt lisans konusunda herhangi bir ortakla müzakerelerin devam edip etmediğine dair ARD’ye karşılık gelen bir talep şu ana kadar cevapsız kaldı.
 
Üst