2023 Futbol Dünya Kupası: Öpücük skandalına Almanya’dan tepkiler

Temel

Global Mod
Global Mod

İspanyol derneğin patronu ağzından öperek ortalığı karıştırdı. Ancak kampanyayla ilgili görüşler farklı.

Karl-Heinz Rummenigge, İspanya ile İngiltere’nin futbolcuları arasındaki Dünya Kupası finalinin ardından İspanyol federasyonu başkanı Luis Rubiales’in etrafındaki öpüşme skandalını abartmak istemiyor. FC Bayern denetleme kurulu üyesi, Hamburg’daki “Sport Bild” ödüllerinin oturum aralarında “Bence bu konuda aşırıya kaçmamalısınız” dedi.

Pazar günü madalyanın ne zaman teslim edildiği sorulmadan yıldız oyuncu Jennifer Hermoso’yu dudaklarından öpen Rubiales’i iyi tanıyor, diyor Rummenigge: “Dünya şampiyonu olduğunuzda duygusal oluyorsunuz. Ve orada yaptığı şey -kusura bakmayın ama- kesinlikle iyi.”

Görüşler farklı: “Çok güçlü görünüyordu”

67 yaşındaki oyuncu, Rubiales’in muhtemelen duygusal olduğunu açıkladı. “En son Şampiyonlar Ligi’ni kazandığımızda erkekleri dudaklarından değil, sevinçten öptüğümü hatırlıyorum.” Rummenigge, futbolda duygusallığın önemli olduğunu, kişinin “köydeki kiliseyi terk etmesi” gerektiğini söyledi.

Alman Futbol Ligi’nin eski genel müdürü Donata Hopfen’in bu konuda Rummenigge’den tamamen farklı bir görüşü var. Hopfen, “Eğer her iki tarafın da istediği bu değilse, o zaman bu çok zor bir davranış. Benim açımdan bu şekilde yürümüyor ve buna göre yorum yapıldı” dedi Hopfen: “İstilacı olabilir ve bu şekilde olur aslında işe yarıyor.”

“Bu yüzden susuyorum”

Rubiales’i şahsen tanıyan BVB patronu Hans-Joachim Watzke ve DFB başkanı Bernd Neuendorf ise daha temkinli tepki gösterdi. Neuendorf, Alman Basın Ajansı’na “Sizin de benzer bir durumda olacağınızı hayal etmiştim: Böyle davranacağımı sanmıyorum” dedi.

Watzke şunları söyledi: “Bir şeyleri uzaktan yargılamaya her zaman dikkat ederim. Daha önce ne olduğunu, birbirleriyle mi konuştuklarını ya da taşkın bir neşe duygusu mu olduğunu bilmiyorum. Bilmiyorum, yapmalısın bunun için oradaydım ve değildim, o yüzden susuyorum.”

45 yaşındaki Rubiales, kendinden 12 yaş küçük Hermoso’yu tebrik etti, ona sımsıkı sarıldı, iki kez yanağından öptü, ardından başını iki eliyle tutup ağzından öptü. O zamandan beri bunun için özür diledi. Rummenigge ve Neuendorf’tan önce diğer yetkililer de konu hakkında zaten yorum yapmıştı. Hollandalı kadın milli takım antrenörü Andries Jonker, “Bu kabul edilemez. İnanılmaz” dedi.