2022 Datalarına bakılırsa Dünyada Taşınabilir Bankacılığı En Çok Kullanan 8 Ülke

Beykozlu

New member
2022 bilgilerine nazaran taşınabilir bankacılığı en hayli kullanan ülkeler muhakkak oldu. Biz de bu ülkeleri sizin için buraya derledik. Haydi bu biçimde, taşınabilir bankacılığı en çok kullanan ülkeleri yakından inceleyelim.


Kaynak: https://www.statista.com/chart/27528/…

1. Türkiye


Statista datalarına bakılırsa Türkiye, taşınabilir bankacılığı en çok kullanan ülke olmuştur. Ülke nüfusunun %85’i taşınabilir bankacılığı kullanıyor. Zira Türkiye’deki bankalar müşteri memnuniyetini üst seviyede meblağ. Bu da taşınabilir bankacılığın kullanmasını arttırır.


2. Nijerya


Nijerya, taşınabilir bankacılığı en epeyce kullanan ikinci ülkedir. Ülke nüfusunun %82’si taşınabilir bankacılığı kullanmaktadır. Bu sayı gelecek senelerda da durmadan artacaktır. Zira ülkede bankacılık bölümüne ehemmiyet verilmektedir.


3. Güney Kore


Güney Kore, taşınabilir bankacılığı en çok kullanan üçüncü ülke oldu. Ülke nüfusunun %76’sı taşınabilir bankacılığı kullanıyor. Burada teknolojik aletlerin satın alınabilirliğinden kaynaklanan bir ilerleme kelam konusu.


4. Brezilya


Brezilya da taşınabilir bankacılığı en çok kullanan ülkeler içinde üçüncü sırada yer alıyor. Ülke nüfusunun %76’sı taşınabilir bankacılığı kullanıyor. Brezilyalılar bilhassa finansal işlerini taşınabilir bankacılık ile halletmeyi seviyor.


5. İngiltere


İngiltere taşınabilir bankacılığı en epey kullanan dördüncü ülke pozisyonunda. Ülkenin %65’i taşınabilir bankacılığı kullanıyor. Birleşik Krallık’ta taşınabilir bankacılığın popülaritesi gün geçtikçe artıyor. Biroldukca kullanıcı taşınabilir bankacılığı kullanarak finans işlerini yürütüyor.


6. ABD


ABD, taşınabilir bankacılığı en çok kullanan beşinci ülke oldu. Ülke nüfusunun %58’i taşınabilir bankacılığı kullanıyor. Taşınabilir bankacılık ABD’de en çok para transferi gerçekleştirmek için tercih ediliyor.


7. Almanya


Almanya, taşınabilir bankacılığı en epey kullanan altıncı ülke. Ülke nüfusunun %42’si taşınabilir bankacılığı kullanıyor. Almanlar finansal işlerinin birçoklarını taşınabilir bankacılıktan hallediyor.


8. Japonya


Japonya, taşınabilir bankacılığı en epey kullanan yedinci ülke oldu. Ülke nüfusunun %35’i taşınabilir bankacılığı kullanıyor. Banka müşterilerine biroldukca imkânı sunduğu için taşınabilir bankacılık üzerinden süreçlerini kolaylıkla halledebiliyorlar.
 
Üst