2021 YKS’ye kaç kişi girdi? YKS birincisi hangi kentten, kaç kişi birinci oldu?

Hasan

New member
Hayal ettikleri mesleği icra etmek gençler, güzel bir üniversitede eğitim alarak iş hayatına atılmayı planlıyor. Bu kapsamda ÖSYM‘nin düzenlediği üniversite giriş imtihanı ‘ye iştirak sağlayan adaylar, imtihan sonuçlarının akabinde elde ettikleri puanlara bakılırsa tercih yapacak ve üniversite eğitimine başlayacak.

2021 YKS SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

TYT-AYT-YDT imtihanlarından oluşan Yükseköğretim Kurumları İmtihanı (YKS) sonuçları belirtildi. Adaylar, imtihan neticelerina 28 Temmuz 2021 tarihinde saat 07.00’den itibaren ÖSYM’nin internet adresinden TC kimlik numaraları ve aday şifreleri ile erişebilir. İnternet sayfasındaki duyurular adaylara bildirim kararında kabul edilecek.


2021 YKS’YE KAÇ KİŞİ GİRDİ?

Temel Yeterlilik Testi’ne (TYT) başvuran 2 milyon 424 bin 718 adaydan, 2 milyon 296 bin 138‘i imtihana katıldı. Bu adaylardan 2 milyon 295 bin 890’ının imtihanı geçerli sayıldı.

2021 YKS BİRİNCİSİ KİM?

YKS imtihanında birinci olan adayların isimleri çabucak hemen açıklanmadı. Ancak ÖSYM, YKS birincilerinin vilayetlerini kamuoyuyla paylaşıldı.

2021 YKS BİRİNCİLERİNİN VİLAYETLERİ

TYT birincisi:


Adana

AYT birincileri:

Sayısal: Adana

Eşit Yük: Konya

Sözel: Adana

YDT birincileri:

Almanca: Balıkesir

Arapça: Konya


Fransızca: İstanbul

İngilizce: İstanbul

Rusça: Bursa

2021 YKS PUANLARI NASIL HESAPLANIYOR?

* Testlerdeki yanlışsız ve yanlış karşılık sayısı

* TYT puanı ve muvaffakiyet sırası var ise AYT ile YDT puanları ve muvaffakiyet sıraları

* Ortaöğretim Muvaffakiyet Puanı (OBP)

* Yerleştirme puanları ve muvaffakiyet sıralamalarının doğrulamak için nin en alt kısmında yer alan sonuç evrakı denetim kodu kullanılabilir.
 
Üst