2021 KPSS soruları ve yanıtları ne vakit yayınlanacak? İşte ÖSYM imtihan takvimi

Hasan

New member
Kamu kurumlarında takımlı olarak misyon yapacak memurların belirlenmesi hedefiyle 2002 yılından beri düzenlenen ‘na (KPSS) katılan aday sayısı her yıl artıyor. 1 Ağustos 2021 Pazar günü düzenlenen lisans KPSS imtihanına iştirak gösteren on binlerce kişi, imtihan daha sonrası yayınlanan soru kitapçığı ve yanıt anahtarına göz atarak iddiası puanlarıyla tercih devri için hesap kitap yapacak.

KPSS SORULARI KARŞILIKLARI NE VAKİT, HANGİ GÜN AÇIKLANACAK?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafınca her yıl düzenlenen Kamu İşçi Seçme İmtihanı (KPSS) bu yıl 1 Ağustos 2021 Pazar günü gerçekleşiyor. KPSS soruları ve karşılıkları yayınlanma tarihi ÖSYM tarafınca çabucak hemen açıklanmadı lakin geçmiş senelerdaki imtihanlara bakıldığında soru kitapçığının ve yanıt anahtarının imtihan günü yahut 1 hafta ortasında açıklanması öngörülüyor.


KPSS SONUÇLARI NE VAKİT AÇIKLANACAK?

Yurt genelinde düzenlenen KPSS imtihanının sonuçları, 16 Eylül 2021 Perşembe günü ÖSYM’nin internet adresinde ilan edilecek. Sonuç dokümanında adayların testlere verdikleri yanlışsız ve yanlış yanıt sayıları ve KPSS puanları yer alacak.

Öte yandan KPSS imtihan sonuç evraklarının en alt kısmında yer alan Sonuç Dokümanı Denetim Kodu yardımıyla sonuc.osym.gov.tr üzerinden sonuç evraklarının doğruluğu denetim edilebilecek.

KPSS NE VAKİT, SAAT KAÇTA? ÖSYM KPSS TAKVİMİ

Genel Yetenek-Genel Kültür imtihanı
1 Ağustos 2021 Saat 10.15’te başlayacak ve 130 dakika sürecek.


Eğitim Bilimleri imtihanı 1 Ağustos 2021 saat 14.45’te gerçekleşecek ve 100 dakika sürecek.

KPSS Alan Bilgisi 1. Oturum imtihanı (Kamu İdaresi, Milletlerarası Münasebetler, Çalışma İktisadı ve Sanayi İlişkileri) 7 Ağustos 2021 Cumartesi günü saat 10.15’te yapılacak.

KPSS Alan Bilgisi 2. Oturum imtihanı (Hukuk, İktisat, Maliye) 7 Ağustos 2021 Cumartesi günü saat 14.45’te gerçekleşecek.

KPSS Alan Bilgisi 3. Oturum imtihanı (İşletme, Muhasebe, İstatistik) 8 Ağustos 2021 Pazar günü saat 10.15’te başlayacak.

Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) İmam-Hatip Lisesi Meslek Dersleri Alanı imtihanı 8 Ağustos 2021 Pazar günü saat 14.45’te gerçekleşecek.
 
Üst