2021 DGS sonuçları belirtildi mı, nasıl öğrenilir? Hangi lisans kısımlarına geçiş yapılır?

Hasan

New member
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi‘nin (ÖSYM) her yıl yapılan Dikey Geçiş İmtihanı‘na (DGS) iştirak sayısında artış gözleniyor. Üniversite kontenjanlarının artmasıyla önlisans kısımlarının öğrenci sayısında da artış yaşandı. 2 yıllık eğitimlerini tamamlayan öğrenciler, 4 yıllık kısımlara geçerek lisans mezunu olabiliyor.

2021 DGS SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

Önlisans programlarını lisans eğitimine tamamlamak için girilen Dikey Geçiş İmtihanı (DGS) 11 Temmuz 2021 Pazar günü 150 dakikalık bir imtihanla gerçekleşmişti.


DGS sonuçları ise 11 Ağustos 2021 Çarşamba günü belirtildi. Adaylar sonuçlarını sonuc.osym.gov.tr adresinden öğrenilebiliyor. İmtihan kararınu görüntülemek isteyen adaylar TC kimlik numaraları ve aday şifreleri ile imtihan kararına ulaşabiliyor.

DGS TERCİHLERİ NE VAKİT BAŞLAYACAK?

ÖSYM’den DGS tercihlerinin ne vakit yapılacağına ait bir açıklama yapılmadı. DGS tercih devri tarihleri ile ilgili kısa kısa müddette ÖSYM’den açıklama gelmesi bekleniyor.

Adaylar, imtihan puanlarını öğrendikten daha sonra, tercih süreçlerini ne vakit ve nasıl yapacaklarını ÖSYM’nin www.osym.gov.tr internet adresinden öğrenebilecek.


DGS İLE GEÇİŞ YAPILABİLEN KISIMLAR
 
Üst