‘2016 Rio Olimpiyatları’ndaki boks maçları manipüle edildi’ tezi

KaraYeL

New member
AJANSSPOR-HABER

Milletlerarası Boks Birliği (AIBA) tarafınca bakılırsavlendirilen bağımsız spor danışmanlık şirketi, 2016 Rio Olimpiyatları’ndaki karşılaşma sonuçlarının bir sistem sayesinde manipüle edildiğini öne sürdü.

Rio 2016’daki maçlar soruşturma altında

AIBA’dan yapılan açıklamaya bakılırsa, lider Umar Kremlev’in 2020’deki seçimi kazandıktan daha sonra gorevlendirdiği Kanadalı spor hukuku uzmanı Prof. Richard McLaren ve grubu (McLaren Küresel Sport Solutions), soruşturmanın birinci evresini tamamladı.

Sistemde ‘ince ayar’ yapılmış

Hazırlanan raporda, ortalarında altın madalya müsabakalarının da bulunduğu 10’dan fazla eşleşmenin kuşkulu olduğu kaydedildi. Ayrıyeten Rio 2016 kota karşılaşmalarının, sistemde ince ayar yapılması için deneme emeliyle kullanıldığı paylaşıldı.

AIBA Lideri Kremlev: Telaş verici

Açıklamada görüşlerine yer verilen AIBA Lideri Kremlev, birinci bulguların telaş verici olduğunu ve AIBA tertiplerinin sportif dürüstlük prensibi doğrultusunda düzenlenebilmesi için ıslahatların hayata geçirildiğini belirterek, “Prof. McLaren ve grubu, Rio 2016’daki boks karşılaşmalarının sonuçlarını manipüle etmek için bir sistem kullanıldığını belirledi. Maçların adil halde gerçekleşmesini sağlamak konusunda kararlıyım. AIBA ailesinde hileye karışan kimseye yer yok.” tabirlerini kullandı.
 
Üst