Zoff İtalya'da eski RB Professional

Temel

Global Mod
Global Mod
Atalanta Şampiyonlar Ligi

Kendi koçunuzdan: İtalya'daki eski RB Professi

19 Şubat 2025 – 15:54Okuma Süresi: 2 dakika.

Atalanta Bergamo - FC Bruges

Resmi büyütmek

Ademola Lookman'ın atış cezası, Şampiyonlar Ligi'ndeki Atalanta'nın bir nedeniydi. (Kaynak: Zuma Press/DPA/DPA görüntüleri üzerinden Spada/Lapress)

Cezada bir karar verme hatasını zayıflattığınızı ve daha sonra kendi koçunuzdan alay edileceğinizi düşünün. Bu Şampiyonlar Ligi'nde Atalanta'da oldu. Forvet tepki verir.

Şampiyonlar Ligi'nde Atalanta Bergamo'nun sona ermesinden sonra, teknik direktör Gian Piero Gasperi, kendi forvet Ademola Lookman ile alay etti. Forvet, FC Bruges'e karşı olası 2: 3 bağlantı hedefine bir penaltı attı – İtalyanlar 1: 3'ü kaybetti ve ilk bacağında 1: 2'den sonra playofflardan ayrıldı.

Koç basın toplantısında, “Lookman cezayı çekmemeliydi. Şimdiye kadar gördüğüm en kötü ceza atıcılarından biri,” dedi. Eğitimde bile, zaten RB Leipzig için oynamış olan Nijeryalı futbolcu, sadece birkaç ceza tahtası. “Gerçekten zayıf ateş ediyor.”

Gasperini, diğer iki oyuncunun aslında atıcı olarak tasarlandığını söyledi. Lookman'ın (27) mola yerine geçtikten sonra öforik olduğundan ve daha sonra 1: 3'e kadar hızlı kapıdan şüphelendi ve bu nedenle 61. dakikada noktayı çıkardı. Zayıf girişimi yerleşti.

Atalanta'nın sona ermesinden sonraki gün, geçen sezon Bayer Leverkusen'e karşı Europa Ligi finalinde 3-0 galibiyet için üç gol atan forvet duygusal sözlerle tepki verdi. Instagram'da “Afrika'nın 2024 futbolcusu”, “Sadece böyle bir şekilde seçilmekle kalmadı, aynı zamanda derin saygısız hissettiriyor,” diye yazdı “Afrika'nın 2024 futbolcusu” Instagram'da.

Bir yandan Lookman, Bergamo'daki kulüp ve taraftarlar için her zaman sıkı savaştığını vurguladı. Öte yandan, zamanında kulüpte zor anlar olduğunu belirtti. “Çoğu hakkında hiç konuşmadım, çünkü bence ekip her zaman korunmalı ve önce gelmeli. Dün gece olan şey bu nedenle acı verici.”

Gasperi'ye göre Charles de Ketelaere ve Mateo Retegui penaltı atıcıları olarak tasarlandı. Ancak Lookman, sadece ikisinden biri tarafından cezayı yerine getirmesi istendiğini açıkladı. “Ekibe yardım etmek için şu anda sorumluluk aldım,” diye yazdı kendisine “ne yazık ki bu ifadeyi böyle bir günde yazmak zorunda kaldığını” gösterdi.