YKS üniversite ek tercih ne vakit? 2021 YKS ek tercih tarihleri için gözler ÖSYM’de

Hasan

New member
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi‘nin (ÖSYM) Yükseköğretim Kurumları İmtihanı (YKS) tercih sonuçlarını açıklamasının akabinde sıra ek yerleştirme sürecine geldi. Geçmiş senelerda temel yerleştirmenin akabinde bir kere ek yerleştirme yapılırken, bu yıla özel olarak 140 puan barajını geçen adaylar için ikinci ek yerleştirme yapılacak.

YKS EK TERCİHLER NE VAKİT YAPILACAK?

Üniversite 1. ek tercih tarihleri ÖSYM tarafınca çabucak hemen açıklanmadı.
2020 yılında YKS ek tercihleri 17-23 Eylül 2020 tarihleri içinde gerçekleşmişti. Bu bilgiler baz alındığında 2021 YKS 1. ek yerleştirme süreçlerinin 10 Eylül 2021 haftası başlaması öngörülüyor.

Üniversite tarihleri de 1. ek yerleştirmelerin tamamlanmasının akabinde aşikâr olacak.

Adayların yükseköğretim programlarını tercihleri içinde gösterebilmeleri için bu programların şartlarını karşılamaları gerekiyor.

KİMLER EK TERCİH YAPABİLİR?

Ek yerleştirme tercihi yapabilmek için adayların 2021 Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) katılmış ve yerleştirme puanlarının hesaplanmış olması gerekiyor. Lakin merkezi yerleştirmede bir yükseköğretim programına giren adaylar ek yerleştirme için başvuramayacak.

YKS’de özel yetenek imtihanı ile bir yükseköğretim programına yerleştirilmiş olan adaylar da ek yerleştirme için tercih yapabileceklerdir.