YKS ek yerleştirme taban puanı kaç? 140 puan alanlar ne vakit tercih yapacak?

Hasan

New member
YKS taban puanları ve üniversite boş kontenjanlar, 31 Ağustos 2021 Salı günü yapılan temel yerleştirmelerin akabinde muhakkak oluyor. ‘nin internet sitesinden, 2021 yılı merkezi yerleştirme ile öğrenci alan yükseköğretim kurumlarının önlisans ve lisans taban puanları ile en büyük puanlara ulaşılabiliyor.

BU YIL KAÇ EK YERLEŞTİRME YAPILACAK?

Kontenjanların belirli olması akabinde ÖSYM Lideri Hali Aygün, ek yerleştirme sürecine yönelik paylaşımda bulundu. Aygün, “Ek Yerleştirme sonunda muhakkak olacak boş kontenjanlar için Yükseköğretim Kurulu’nun almış olduğu karara göre bu seneye özel ikinci ek yerleştirme yapılacak. Ek Yerleştirme evresinde, boş kalan kontenjanlar için TYT puanı en az 140 olan adaylar 2 yıllık ön lisans, AYT/YDT puanı en az 170 olan adaylar 4 yıllık lisans programlarını tercih edebilecek” sözlerini kullandı.

YKS 1. VE 2. EK YERLEŞTİRME NE VAKİT?

Yükseköğretim programlarının 2021 YKS neticelerina göre yapılan sonunda boş kalan yahut kaydolmama niçiniyle dolmayan kontenjanlarına ÖSYM tarafınca merkezi olarak ek yerleştirme yapılacak.

Merkezi yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilen adaylar, ek yerleştirme için başvuramayacak.

Ek yerleştirmede; önlisans ve lisans programlarına merkezi genel yerleştirmedeki en küçük puanlarının altında puanı olan aday yerleştirilmeyecek. Kesin kayıt sonunda kontenjan açığı kalan programlara ön kayıtla öğrenci alınmayacak.

140 PUAN ALANLAR İÇİN EK YERLEŞTİRME NE VAKİT?

MHP Genel Lideri Devlet Lideri Devlet Lideri’nin teklifini pahalandıran Yükseköğretim Şurası (YÖK), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayıyla bu yıla özel olarak Yükseköğretim Kurumları İmtihanı’nın (YKS) olarak belirledi.

TYT’de 140 ve AYT’de 170 puan alanlar için bu yıla özel olarak ikinci ek yerleştirme yapılacak. ÖSYM’den ikinci ek yerleştirme tarihler için çabucak hemen bir açıklama yapılmazken, eylül ayının ikinci ya da üçüncü haftası tercihlerin alınması bekleniyor.

YKS EK YERLEŞTİRME MÜRACAAT FİYATI NE KADAR?

Ek yerleştirme tercih fiyatı 25 TL
olacak. Ek yerleştirme için tercih yapan adaylardan ek yerleştirme fiyatını yatırmayanların ek yerleştirme için yapmış oldukları tercihler sürece alınmayacak.

ÖSYM İdare Heyeti’nin 14.01.2019 tarihindeki sonucu gereği, şehit eşi, şehit çocuğu, gazi, gazi eşi ile gazi çocuklarından ek yerleştirme fiyatı alınmayacak.

ÜNİVERSİTELERİN 2 YILLIK VE 4 YILLIK KISIMLAR İÇİN TIKLAYIN