Yaz zamanı değişim zamanıdır, sadece futbol profesyonelleri için değil. Bazen onlar hakkında rapor verenlerle de. Tıpkı moderatör Katharina Kleinfeldt ile olduğu gibi. t-online, onunla kanal değişikliği hakkında konuştu.
Son birkaç gün ve hafta Katharina Kleinfeldt için yoğun geçti. Spor sunucusu iki hafta boyunca Wimbledon’dan dünyanın en önemli tenis turnuvasını bildirdi. 30 yaşındaki oyuncu için, ödemeli TV kanalı Sky’daki altı yıllık işinin “mükemmel sonu”. Gelecekte Sport1 için kamera önünde olacak: Cumartesi akşamı ikinci ligdeki en iyi maç, taraftar konuşması, dart dünya şampiyonası ve “çifte pas” onun birçok sorumluluk alanı.
İkinci durumda, Kleinfeldt, moderatör Florian König’in yanı sıra meslektaşı Ruth Hofmann ile dönüşümlü olarak Pazar sabahı Almanya’nın en ünlü futbol konuşmasında lider olan yeni yüz.
Mezuniyetini Londra’daki önceki istasyonunda gördükten ve Münih’teki ikamet yerine döndükten sonra, ailesinin Hessen’deki evinde mola verdi. Temmuz sonunda Sport1’de ikinci lig başlamadan önce pillerinizi şarj edin.
30 yaşındaki oyuncu, t-online ile yaptığı bir röportajda hangi meslektaşını rol model olarak gördüğünü, hangi ikinci lig stadyumunu özellikle dört gözle beklediğini ve kamera önünde dil sürçmeleriyle en iyi nasıl başa çıkılacağını açıklıyor.
t-online: Bayan Kleinfeldt, Sky’dan Sport1’e geçtikten sonra önümüzdeki Cumartesi Düsseldorf ile Hertha arasında oynanacak ikinci ligdeki en büyük maçta ilk kez kamera karşısına çıkacaksınız. Beklenti mi yoksa heyecan mı galip geliyor?
Catherine Kleinfeldt: Beklenti çok büyük ve aslında heyecandan çok daha büyük. Daha sonra yayının başlamasına günler kala artıyor ve yayının başından itibaren sporcularda olduğu gibi heyecan azalıyor ve kendinizi tünelin içinde buluyorsunuz. Ancak Düsseldorf’ta Hertha’ya karşı oynanacak ilk maçtan önce kesinlikle daha büyük olacak. Yeni görevi sabırsızlıkla bekliyorum, hadi başlayalım!
Genel olarak sahne korkusuyla nasıl başa çıkıyorsunuz?
Birçok insan bana dışarıdan çok sakin göründüğümü söyler. Bununla başa çıkmayı öğreniyorsun, ama bu sadece onun bir parçası. Bu da iyi bir şey çünkü heyecan sizi odaklanmış, odaklanmış ve tetikte tutuyor. Uzun süredir orada bulunan birçok moderatör, bu işte 20 veya 30 yıl geçirdikten sonra hala sahip olduklarını bana doğruladı. İlk günkü gibi değil – benim için de artık öyle değil – ama heyecan bunun bir parçası.
Yeni bir ortam ve yeni aktiviteler sizi bekliyor. Yeni görevlere saygınız var mı?
Sağlıklı saygı, evet, ancak beklenti açıkça ön planda olan şeydir. Çünkü sık sık bana yeni görevler verildi, derinlere atıldım – ve özgürce yüzmek için can atıyorum. Örneğin o zamanlar hentbol gibi yeni sporlarla. Dart Dünya Kupası’nda da böyle olacak. Bununla başa çıkmak ve kendimi daha da geliştirmek için cazip geliyorum. Beni zorlayacak durumlar mutlaka olacak ama sabırsızlıkla bekliyorum.
2. lig olan Dart Dünya Kupası’nda “çift geçişte” ve ayrıca taraftar sohbetinde kamera karşısına geçeceksiniz. En çok hangi formatı merak ediyorsunuz?
2. lig gölgesini en çok düşürüyor, çünkü orada ne zaman hissem olduğunu zaten biliyorum. En çok sabırsızlıkla beklediğim şey bu. Ama sonra “çift geçişte” de. Almanya’daki tüm futbolun bildiği, Alman futbol televizyonunda yerleşik, alakalı bir konuşma formatı ve benim de yıllardır bildiğim bir format. Sonunda, farkı yaratan karışımdır. Farklı şovlar arasında geçiş yapabileceğiniz için sıkıcı olmuyor.
Anahtar kelime “çift geçiş”: Pazar sabahı düzenli izleyicilerden biri miydiniz?
Kendim işte olmadığım zamanlarda onu düzenli olarak takip ederdim. Kahvaltıda sehpada oturmanın ve şovu izlemenin bir parçasıydı. Ben de bunu bir sonraki hafta sunacağım programlara hazırlık olarak gördüm.
“Çifte pas” futbol sohbetlerinin gazisidir. Sonra Sky90 geldi ve son zamanlarda Twitch’teki “At Broski” şovuna benzer şekilde çalışan bir format var. Bunu ek rekabet olarak görüyor musunuz?