Yaşanan mağduriyetleri karşılayabileceğinden teslim olmuş

Temel

Global Mod
Global Mod
“Çiftlik Bank” davası sanığı Mehmet Aydın’ın emniyetteki tabiri ortaya çıktı. Aydın’ın sözünde “Çiftlik Bank” niçiniyle yaşanan mağduriyetleri karşılayabileceğinden dolayı teslim olduğunu söylemiş olduği öğrenildi.

Türkiye’ye iniş yaptıktan daha sonra gözaltına alınan ve daha sonra İstanbul Mali Cürümlerle Gayret Şube Müdürlüğüne gdolayılen Aydın’ın burada verdiği tabirin detayları ortaya çıkmaya başladı.

Sözünde, “Çiftlik Bank” projesini evvela bir internet oyunu olarak tasarladığını, oyuna yüksek iştirak olunca şirket kurmaya karar verdiğini savunan Aydın, sistemi Kıbrıs’ta kurduğu şirket üzerinden yönetmeye başladığını ve vakit içinde şarküteri ve çiftlikler açtığını söylemiş oldu.


Kimi bireylerin para istemesi üzerine eşiyle yurt dışına çıktığını ve geri gelmediğini anlatan Aydın, yurt haricinde bulunduğu süreçte de çeşitli ülkelerde firmalar açtığını, Türkiye’deki “Çiftlik Bank” işlerinin ise çalışanlarınca yürütüldüğünü söz etti.

“KESİN YARAR VAADİNDE BULUNMADIM”

Aydın sözünde sistem hakkında bilgi verirken, “Çiftlik Bank” sisteminde kimseye kesin yarar vaadinde bulunulmadığını, onlara yalnızca sistem rastgele bir biçimde kapanırsa yalnızca ana para iadesi garantisi verildiğini öne sürerek, oyuna üye olanların gerçek çiftliklerde hissesinin olmadığını, binlerce üyenin de oyunda kazandığı paraları nakit olarak teslim aldığını argüman etti.


“Çiftlik Bank”ın mucidi ve kurucusu olduğunu söyleyen Aydın, bu sistemi asla dolandırıcılık gayesiyle kurmadığını, her vakit uygun niyetli davrandığını, şirketin kapandığı son ana kadar ana para iadesi yapmasının da güzel niyetli olduğunu gösterdiğini savundu.

MALVARLIĞININ MAĞDURİYETLERİN GİDERİLMESİ İÇİN KULLANILMASINI İSTEDİ

Sistemde nazaranv alan şahısların makus niyetli davranıp kendilerine haksız menfaat temin ederek kendisini de ziyana uğrattığını sav eden Aydın, tüm malvarlığının bu sistemden ziyan gorenlerin mağduriyetinin giderilmesi için kullanılmasını istedi.


Basından soruşturmayı takip ederken Çiftlik Bank mağdurlarının 64 milyon lira ziyana uğradığı tarafında haberler gördüğünü tabir eden Aydın, Türkiye’de heyeti “Çiftlik Bank” tertibindeki şirketlerin malvarlıklarının ise 200 milyon lira civarında olduğunu öne sürdü.

Mehmet Aydın, bu mağduriyeti karşılayacağından dolayı teslim olmaya karar verdiğini, bu kapsamda Brezilya’da teslim olduğunu anlattı.


NE OLMUŞTU?

Kamuoyunda “Çiftlik Bank” olarak bilinen ve gelir getirme vaadiyle epeyce sayıda vatandaşın mağdur bulunmasına yol açan sistemin kurucusu olan ve 2 yıldan fazla müddettir firari bulunan Mehmet Aydın, Türkiye’nin talebi üzerine Brezilya tarafınca hudut dışı edilmişti.


Aydın, 3 Temmuz’da 22.10’da getirildiği İstanbul Havalimanı’nda, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla uçakta gözaltına alınmıştı.

Savcılığın hakkında 4 gün gözaltı müddeti verdiği Aydın, havalimanındaki süreçlerinin akabinde Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü yerleşkesine getirilmişti.

Hakkında, 102 mağdurun şikayetçi olması üzerine “suç işlemek gayesiyle örgüt kurma”, “suç örgütüne üye olma”, “bilişim sistemlerini araç olarak kullanmak suretiyle dolandırıcılık” ve “suçtan kaynaklanan mal varlığı bedellerini aklama” cürümlerinden yeni bir soruşturma belgesi açılan Aydın’la ilgili devam eden davada ise “suç işlemek hedefiyle örgüt kurmak” ve “dolandırıcılık”, “Suçtan kaynaklanan mal varlığı kıymetlerini aklama” üzere çeşitli cürümlerden 75 bin 260 yıla kadar mahpus cezası isteniyor.
 
Üst