Velilerden ‘Yüz yüze eğitim başlasın’ kampanyası

Hasan

New member
Öğrenci Veli Derneği (Veli Der), Ulusal Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un okulların açılmasına ait 6 Eylül tarihini açıklamasının akabinde “Yüz yüze eğitim başlasın” kampanyası başlattı.

Gazete Duvar’ın haberine bakılırsa, yüz yüze eğitim için gerekli önlemlerin bir an evvel alınarak çocukların okula kavuşması davetinde bulunan Veli-Der Lideri Ömer Yılmaz, “Kaybedecek bir günümüz dahi yok! 6 Eylül’ de okulların açılmasına sadece 42 gün kaldı. Yüz yüze eğitimin başlamadığı, başlatılsa dahi alınmayan tedbirler niçiniyle sürdürülemediği her gün çocuklarımızın hem akademik tıpkı vakitte toplumsal, ruhsal gelişimleri açısından kayıpları daha da artıyor, eşitsizlikler daha da derinleşiyor. Çocuklarımızın umutlarını, hayallerini, ortak geleceğimizi kaybediyoruz” sözlerine yer verdi.

‘BAKANIN SORUMLULUĞU NİYET ETMEK DEĞİL, İHTİYAÇLARI KARŞILAMAKTIR’

Eğitimden birinci derecede sorumlu olan ve kamu ismine bütün planlamaları yapmaktan, tüm ihtiyaçları karşılamaktan sorumlu olan Ulusal Eğitim Bakanı’nın (MEB) yüz yüze eğitim için sadece niyet, temenni söz ettiğini söyleyen Yılmaz, “MEB’in ve Ulusal Eğitim Bakanı’nın sorumluluğu niyet, temenni tabir etmek değil, okulların açılması ile ilgili gerekli tüm tedbirlerin alındığı bilgisini kamuoyu ile paylaşmak ve yüz yüze eğitimin 6 Eylül’ de başlatılması için gerekli kararlılığı göstermektir. MEB eğitim ile ilgili kararlarda, yüz yüze eğitimde toplumsal uzlaşıyı temel almak zorundadır. Okul okul yaşanılan problemlerin, ihtiyaçların gerçek bilgisine sahip olan eğitimciler ve biz velileriz. Eğitimle ilgili atılacak adımlarda, yüz yüze eğitimde biz velilerin, bilim insanlarının, eğitim işçilerinin kelam ve karar süreci temel alınmalıdır. Türkiye OECD ülkeleri içinde salgının birinci yılında okulların en uzun müddet kapalı kaldığı ikinci ülke oldu. Artık bir günü dahi kaybetmeye tahammülümüzün kalmadığı noktadayız. Kamusal eğitim ayrıcalık değil haktır ve aslolan çocuklarımızın üstün yararıdır” dedi.

‘YÜZ YÜZE EĞİTİM İÇİN TÜM DEMOKRATİK HAKLARIMIZI KULLANACAĞIZ’

Veli-Der olarak bugünden (26 Temmuz) itibaren “Yüz yüze eğitim başlasın” kampanyası başlattıklarını kaydeden Yılmaz, şu biçimde konuştu:

“Yüz yüze eğitim için Öğrenci Veli Derneği (Veli Der) olarak gün gün sürecin takipçisiyiz. hiç bir veli, hiç bir çocuğumuz kendini yalnız hissetmesin. Tüm velileri Veli -Der Genel Merkezi ve şubelerimizle bağlantıya geçmeye, çocuklarımızın eğitim hakkı için, yüz yüze eğitim için sesimize ses katmaya çağırıyoruz. Kayıp kuşak istemiyoruz. Hayat okulda, derste, yüz yüze eğitimde… Eğitim gelecektir, haktır ve “uzaktan” olmaz. Geleceğimiz için, yüz yüze eğitim için gün sayıyoruz. Yüz yüze eğitimin başlaması ve sürdürülebilmesi için Veli -Der olarak tüm demokratik haklarımızı kullanacağız.”