TV uzmanı, Bayern patronlarına yönelik eleştirilerini yineledi

Temel

Global Mod
Global Mod

Lothar Matthäus, FC Bayern aleyhindeki iddialarına sadık kalıyor. Sky sütununda sorunları açıkça ele alıyor.

Lothar Matthäus, Bayern Münih’e yönelik eleştirilerini yineledi. Matthäus Pazartesi günü Sky köşesinde, “Julian Nagelsmann’dan ayrılmanın kronolojisi ve Thomas Tuchel’in taahhüdüne ilişkin Bayern patronları tarafından yapılan açıklamaların doğru bir şekilde yeniden üretilmediğine inanıyorum.”

62 yaşındaki oyuncu, Bayern patronlarını yalan söylemekle suçlamadığını açıkladı: “Birini yalan söylemekle suçlasaydım, ben de bunun arkasında dururdum. Ama yapmadım.” Matthäus, “Bild”de t-online ile yaptığı röportajda yaptığı açıklamayı zaten yalanlamıştı. Ancak bu doğru değil. t-online sunuma bağlı kalır. Aynı sözler, Bayern ile Borussia Dortmund arasındaki Bundesliga’nın en iyi maçının devre arasında yapılan röportajda da kullanıldı (tüm arka plan bilgilerini buradan okuyabilirsiniz).

Matthäus, rekor Alman futbol şampiyonunun “Mia san mia”yı ayaklar altına aldığı yönündeki ifadesinden geri adım attı. Bunu biraz fazla sert ifade etmiş olabilir. “Ama eskiden beri yuvanın sıcaklığının daha çok yaşandığını duydum. Başka bir şey kastetmedim. Bu duygudan çok iş. Bu da gayet normal çünkü dünya, Futbol ve iş tek bir büyük kulüpte değişti.” Matthäus, geçmişte olduğu gibi Noel veya şirket kutlamalarının bugün artık mümkün olmadığını açıkladı. “Çünkü bu dernek çok sayıda çalışanı olan küresel bir şirket haline geldi.”

1990 dünya şampiyonu, yaşadığı anlaşmazlık sonrası Münih’in CEO’su Oliver Kahn ile barışmak zorunda olmadığını yazdı. “Benim açımdan her şey yolunda ve onu bir dahaki görüşümde, her zamanki gibi saygıyla elini sıkacağım.” Matthäus, onun için iyi bir insan temasının “sürekli ikincil savaş sahnelerinden” daha önemli olduğunu yazdı. “Yine de kulübün çalışmalarını eleştirme ve analiz etme izni verilmeli.” Bir uzman veya köşe yazarı olarak kendi tarzında “bükülmesine izin vermezdi”.