Thomas Hitzlsperger’in VfB’deki dönemi Mart 2022’de sona erdi. Swabians’ın mevcut gelişimi, eski milli oyuncuya büyük mutluluk veriyor. İngiltere’ye bakış da Hitzlsperger’i heyecanlandırıyor.
Temmuz ayının sonunda Thomas Hitzlsperger tekrar VfB’ye uğradı. Swabians’ın eski yönetim kurulu üyesi, Stuttgart’ın Heimstetten’de Borussia Mönchengladbach’a karşı hazırlık maçına katıldı. Nihai sonuç: VfB açısından 1:5.
Sezonun başlamasına birkaç hafta kala alınan bu zayıf test maçı sonucu, Swabians taraftarlarını küme düşme endişeleriyle dolu bir sezon öncesinde bir kez daha titretti. Üst üste iki zayıf sezonun ardından (15. ve 16. sıra), hiç kimse geleneksel kulübün önümüzdeki beş ayda neler yapabileceğini tahmin edemezdi. Hitzlsperger bile değil.
Sezonun ilk yarısının ardından VfB, sıralamada sansasyonel bir üçüncü sırada yer alıyor. 34 puan, 11 galibiyet, BVB’nin 7 puan önünde. Ve şimdiden geçen sezonun tamamından bir puan daha fazla. Uzun süredir VfB oyuncusu ve mevcut Sky uzmanı, t-online ile Swabians’ın yükselişi hakkında konuşuyor ve eski kulüplerinden bir başkasının bu ülkede Stuttgart’la benzer bir sansasyon yarattığı Büyük Britanya adasına bakıyor.
t-online: Sayın Hitzlsperger, VfB Stuttgart 16 maç gününün ardından üçüncü sırada yer alıyor. Bu sezon şu ana kadar kaç kez konfeti attınız?
Thomas Hitzlsperger: Sezonun ilk yarısındaki birçok maçtan gerçekten keyif aldım ama artık bu terimi kullanmıyorum (gülüyor). VfB’nin bu sezon şu ana kadar başardığı şeyler gerçekten çılgınca. Galibiyetlerin sayısı ve tarzı çok etkileyiciydi. İzlemesi çok eğlenceli.
2020/2021 sezonunda Dortmund’da alınan 5-1’lik zorlu galibiyetin ardından “konfeti kusmak” ifadesini kullanmıştınız. Sonraki iki sezonda VfB yalnızca 33 sayı attı ve küme düşmekten kıl payı kurtuldu. Swabian’ların şu anki yükselişi, olayı izleyen hemen hemen tüm gözlemciler için bir sürpriz olarak karşımıza çıkıyor. Senin için de?
Bunun dışında her şey yalan olur. Mantıksal olarak kulübü çok iyi ve çok uzun zamandır tanıyorum. Sorumluların planının, yalnızca bitiş çizgisinde küme düşmeyi başardıkları iki zorlu sezonun ardından bu kadar iyi işlemesi dikkat çekici. Sezonun tarihi açıdan iyi olan bu ilk yarısı için katılan herkes sırtını sıvazlayabilir, ki bu henüz bitmedi.
Başarı, Sebastian Hoeneß ismiyle güçlü bir şekilde bağlantılı, ancak kağıt üzerinde VfB geçen sezonun en önemli üç oyuncusunu kaybetti: Dinos Mavropanos, Borna Sosa ve kaptan Wataru Endo.
Adı geçen ilk kişi Sebastian Hoeneß’tir. Onun hakkında duyduğum her şey olumlu. Çalışanlara nasıl davrandığı. Çok fazla sakinlik yayıyor ve aynı zamanda büyük bir mesleki yeterlilik sergiliyor. VfB’yi çok iyi yapıyor. Tabii birkaç oyuncuyu da öne çıkarmak gerekiyor. Serhou Guirassy ve Deniz Undav gibi: Önce ayrı ayrı, sonra birlikte hücumda parlıyorlar, bu olağanüstü.
Beşinci sırada yer alan BVB’nin liderliği şu anda yedi puanda. Sizce VfB’nin uluslararası ticarete uygun bir konumu sürdürme olasılığı nedir?
Augsburg maçından önce VfB’nin gelecek yıl uluslararası alanda oynayacağına zaten inanıyordum. Elbette Afrika ve Asya kupalarının sonuçlarını görmek için biraz beklememiz gerekecek ama takım o kadar iyi bir gidişat içinde ve o kadar kaliteli bir oyun tarzı var ki, ilk 5’e girmek için yeterli olacaktır. Takımımız özgüven dolu, umarım sakatlıklardan kurtulurlar.