TAVUKLU PİDELİ KEBAP TARİFİ

Felaket

New member
Çeyrek ramazan pidesi, evde varsa bayat pide ile daha güzel olur
1 paket piliç döner (200 gr)
2 tatlı kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı karabiber
150 gr domates püresi (3/4 kutu)
Yarım bardak sıcak su

4 çorba kaşığı yoğurt
2-3 dal taze kekik

Çeyrek ramazan pidesini küp küp doğrayın. Tavaya pideleri koyun ve ısıtın.
Ekmekler çıtırdamaya başladığında 1 tatlı kaşığı tereyağını ekleyip tavanın altını kapatın. Bu sırada tavayı sallamaya devam edin.
4 çorba kaşığı yoğurda 2 çorba kaşığı su ekleyip, çırpın. Yoğurdun ılık olması önemli kebabın üzerine döktüğümüzde soğutmaması için.
Tavaya 1 paket piliç döneri koyun. 1 tatlı kaşığı tereyağı ekleyip döneri ısıtın.
Birer çay kaşığı kimyon, kekik, yenibahar ve karabiberi dönerlerin üzerine ekleyin.
Biraz kavurduktan sonra 150 gr domates püresi ve yarım su bardağı sıcak su ekleyip 1-2 dakika pişirin.
Kızarmış ekmeklerin üzerine yoğurttan bir parça dökün. Onun üzerine soslu döneri gezdirin.
2-3 dal taze kekiği de serpince döner kebabınız emrinize amade.
 
Üst