Pazar günü “çift geçiş”te yine çok tartışma yaşandı. Ünlü bir grupta Stefan Effenberg de kahkahalara neden oldu.
FC Bayern, cumartesi günü 1. FSV Mainz'a karşı aldığı 8-1'lik muhteşem galibiyetle kozları yakaladı. Forvet Harry Kane'in yanı sıra Alman milli oyuncular Leon Goretzka, Joshua Kimmich ve Thomas Müller de etkilemeyi biliyordu. Yaklaşan Avrupa Şampiyonası açısından bakıldığında, bu görünüm Almanya'daki futbol için önemli bir sinyaldi.
Bayern'in kendinden emin performansı, Pazar sabahı Sport1'de yayınlanan “Doppelpass” futbol konuşmasında da büyük rol oynadı. Goretzka özellikle iki golü ve iki asistiyle öne çıktı. Maç sonrası röportajında orta saha oyuncusu, Julian Nagelsmann yönetimindeki Alman milli takımındaki rolünden bahsetti.
Milli antrenör, önümüzdeki uluslararası maçlar için kadro adaylığını yalnızca Perşembe günü açıklayacak. Orta sahada Toni Kroos, İlkay Gündoğan veya Robert Andrich ile büyük bir rekabet içerisinde olan Goretzka, Nagelsmann tarafından nasıl kullanıldığını ve takıma nasıl yardımcı olabileceğini görmesi gerektiğini söyledi: “Sonunda ben de Goretzka, antrenör olarak beni nerede isterse orada oynarım” dedi.
Bu açıklamalar, t-online köşe yazarı ve “Dopa” uzmanı Stefan Effenberg'in kameraya konuşmasına ve bu cümle için Goretzka'ya seslenmesine neden oldu. Ayağa kalkıp milli oyuncu için domuz deyimiyle üç euro ödemeden önce “Sevgili Leon” dedi.
Komik sahne kahkahalara neden oldu
Eğlenceli atmosfer daha sonra da devam etti. “Dopa” sunucusu Florian König, Goretzka hakkında şunları söyledi: “Bu adaylığın bir işaret olacağını düşünüyorum. Mart'ta söyleyemezsiniz, onu aday göstereceğim ve Temmuz'da tekrar bakacağım. öyle değil mi? Bu konuda hemfikir miyiz?” Effenberg müdahale etti ve kışkırtıcı bir şekilde şöyle dedi: “İnanıyorsun ama haklısın. 'İnanıyorum' dedin.”
Ve şöyle devam etti: “Bir moderatörün bilmesi gerekir.” Daha sonra Alexander Wehrle, Waldemar Hartmann, Toni Tomic ve Thomas Wagner'den oluşan grupta kahkahalar yükseldi. König, Effenberg'i düzeltti ve alay etti: “Bir uzmanın bilmesi gerekir. Bir uzmanın bilmesi gerekir.”
FC Bayern'in zaferi ve Goretzka'nın kişiliği şu soruyu gündeme getirdi: Bayern oyuncuları milli takımda ne kadar önemli? Stuttgart'ın CEO'su Wehrle soruyu ele aldı ve şu yanıtı verdi: “Geriye dönüp baktığınızda milli takımda temel yapıyı oluşturdukları için her zaman önemliydiler. FC Bayern önemli bir destek.”
Yakın zamanda tekrar FCB antrenörü Thomas Tuchel'in yönetiminde görev alan kıdemli Thomas Müller, DFB takımının da vazgeçilmezi haline gelebilir. “Eğer böyle oynamaya devam ederse evet. Kişilik olarak, deneyimli bir oyuncu olarak ve aynı zamanda soyunma odasında da çok önemli” diye devam etti Wehrle.
Spor sunucusu Wagner araya girdi ve şunu hatırlattı: “Gerçek şu ki Goretzka, Kimmich ve Müller son üç turnuvada oradaydı ve bu turnuva Almanya için bir spor felaketiyle sonuçlandı. Bayern'in her maçta önde giden oyuncular olduğu söylenemez. ” Moderatör König, Aleksandar Pavlović'i gruba attığında görüşler büyük ölçüde farklılaştı.
Bayern'in sportif direktörü Christoph Freund mikrofonda şunları söyledi: “Sanırım Julian maçlarımızı izliyor ve çok yakından izliyor. Ben de Aleks'in bir hayranıyım ve onun gelişimini izlemekten gerçekten keyif alıyorum. Bununla birlikte “19 yaşında sahayı domine ediyor.” yaşlı, doğal bir yapıya sahip; bu etkileyici. Eğer Alman milli takımı finale çıkmak istiyorsa Aleks'ten kaçışın olmadığını düşünüyorum.”