“Sportschau” Alex Schluter ile yeni moderatör alıyor

Temel

Global Mod
Global Mod
Alexander Bommes daha kısa adımlar

“Sportschau” yeni moderatör alır

14 Mayıs 2025 – 12:13 tarihinde güncellendiOkuma Süresi: 2 dakika.

Şimdiye kadar, Alex Schluter Amazon Prime Video Spor Kanalı için yönetildi.

Resmi büyütmek

Şimdiye kadar, Alex Schluter Amazon Prime Video Spor Kanalı için yönetildi. (Kaynak: ImaGo/Silas Schueller/Defodi görüntüleri)

Geleneksel bir spor formatındaki büyüme: Ard, futbol uzmanı Alex Schlüter'i “Sportschau” a yönlendiriyor.

Hala kamu sporları raporlarının amiral gemisi: “Sportschau”. Şimdi geleneksel format yeni bir moderatör alıyor. ARD'nin Çarşamba günü açıklandığı gibi, futbol uzmanı Alex Schluter, akış sağlayıcısı Amazon Prime videosundan Sportschau'ya geçecek.

40 yaşındaki Schlüter sadece bu sezondan bu yana başta Şampiyonlar Ligi'nden bu yana Prime Video için rapor verdi. Bundan önce, Pay TV devi Dazn için sekiz yıl boyunca, yayıncının futbol raporlaması alanında da çalıştı. “Sportschau” ARD'de Schlifer mevcut takımı Alexander Bommes ile tamamlayacak.

Öte yandan Bommes, gelecekte kamu yayıncısının eğlence formatlarındaki işlevine daha fazla odaklanmak istiyor, ancak aynı zamanda “SportsChau” ekibinin bir parçası olarak daha az bir formda. Şimdiye kadar, 49 yaşındaki moderatif futbol en iyi oyunları, hentbol oyunları ve Olimpiyat Oyunları. Schlüter muhtemelen uzmanlığıyla bu boşluğa girecek.

Yanında, iki moderatör Esther Sedlaczek ve eski Premier Lig teknik direktörü David Wagner'in kızı Lea Wagner, 2029'a kadar uzun vadeli sözleşmeler yapıyor. Sedlaczek en iyi oyunları ve erkek futbol takımını rapor ederken, Wagner şu anda kayak atlama ve futbol kadınlarında kullanılıyor. İsviçre'de 2025 yazında DFB kadın mahallelerinden rapor vermelidir.

Schlüter'in futboldaki son çabası, Mayıs ayı başında Şampiyonlar Ligi'nde Inter Milan ve FC Barcelona (4: 3 n. B.) arasındaki yarı final ikinci ayağı oldu. Ağustos ayından itibaren Sports Show ekibine katılıyor. Bundan önce, eski işveren Prime videosu için Wimbledon tenis turnuvasını denetler.

Ona göre, spor şovuna taşınma kendiliğinden geldi. “Bild” gazetesi dedi: “Ard Spor Koordinatörü Axel Balhausky ve ben bir süredir birbirimizi tanıyoruz ve takdir. Değişim fırsatı kısa sürede ortaya çıktı.” Belli bir kendiliğindenlik ile bunu yapmak isteyip istemediğimle çok emin oldum: Bu adım benim için tam olarak doğru. “