Rekor hakemi Brych, Klopp'un çekildiğini anlıyor

Temel

Global Mod
Global Mod

Jürgen Klopp, Felix Brych'in Bundesliga'daki ilk maçında teknik direktör olarak oradaydı. Daha sonra tekrar tekrar buluştular. Klopp sık sık hakeme tek bir soru sorardı.

Bundesliga rekor hakemi Felix Brych, Jürgen Klopp'un Liverpool FC'den istifa ettiğini duyurmasını anlayabiliyor. Hafta sonu Münih'te Brych, “Jürgen Klopp'un bu kadar uzun süre bu seviyedeki büyük enerjisini nereden aldığını her zaman merak etmişimdir. Takımı her zaman üç günde bir hazırlıyorum” dedi.

“Ritmi kendi deneyimlerimden biliyorum. Her üç günde bir ıslık çalmak inanılmaz derecede yorucu” dedi 48 yaşındaki adam. İki kez dünya hakemi, kariyeri boyunca bu gerilimi kendisinin de fark ettiğini söyledi.

Brych, “Bu yüzden uluslararası alanda çekildim. Artık bu üç günlük ritimde maçlara hakemlik yapamayacağımı hissettim. Bu yüzden bunu tamamen anlayabiliyorum ve onun kararına büyük saygı duyuyorum” dedi. Ama baş hakem hâlâ ulusal çapta düdük çalıyor. Şu anda çapraz bağının kopmasının ardından geri dönüşü üzerinde çalışıyor.

“Hiçbir antrenör Jürgen kadar sık ıslık çalmadı”

Klopp, Ağustos 2004'te FSV Mainz 05'in teknik direktörü olarak Brych'in ilk Bundesliga maçında sahadaydı. “Jürgen kadar sık ıslık çaldığımı sanmıyorum. Mainz'dan başlayarak, ikinci ligdeki ilk maçlarımdan biri Mainz'a karşıydı. Babelsberg,” Brych arkasına baktı. Sık sık Dortmund maçlarında hakemlik yapıyordu, aynı zamanda Liverpool antrenörü olarak Klopp'un uluslararası maçlarında da hakemlik yapıyordu. Orada özel oyunlar vardı.

Klopp, koçla temas kurmaya çalışan bir koç ama makul düzeyde. Brych, Klopp'la “tüm hikaye” hakkında sohbet edebilirse mutlu olacağını söyledi.

Klopp (56), Cuma günü bu sezonun ardından Liverpool FC teknik direktörlüğünden istifa edeceğini duyurdu. Reds'le olan sözleşmesi aslında 2026 ortasına kadar devam ediyordu. Alman teknik adam, enerjisinin tükendiğini söyleyerek bu kararını gerekçelendirdi.