Profesyonel futbolcu Stephane Omeonga kelepçeli olarak götürüldü

Temel

Global Mod
Global Mod
Uçuş olayı

Belçikalı profesyonel futbolcu kelepçelenerek götürüldü

01/05/2025 – 12:21Okuma süresi: 2 dakika

Stéphane Omeonga: 2023 yazında İskoçya'dan İsrail'e taşındı.

Resmi büyüt

Stéphane Omeonga: 2023 yazında İskoçya'dan İsrail'e taşındı. (Kaynak: Ekran Görüntüsü Instagram / Stéphane Omeonga)

Belçikalı profesyonel futbolcu polis tarafından uçakta tutuklandı. Stéphane Omeonga yetkililere karşı ciddi iddialarda bulunuyor.

Belçikalı futbolcu Stéphane Omeonga, Instagram paylaşımında polise yönelik ciddi iddialarda bulundu. Kendi ifadelerine göre 25 Aralık'ta polis şiddetine maruz kalmıştı. Olay, Roma'dan Tel Aviv'e giden bir uçuş sırasında, bir uçuş görevlisinin kendisine seyahat belgelerinde bir sorun olduğunu söylemesi üzerine meydana geldi. Omeonga, “Belgelerimin geçerliliğinden emin olduğum için ona sakin bir şekilde sorunun ne olduğunu sordum” dedi.

Futbolcunun ifadesine göre, uçuş görevlisi polisi arayarak onu kelepçeli olarak uçaktan çıkardı. Daha sonra uçağın dışında yere atıldı ve dövüldü. “Polis memurlarından biri dizini kafama bastırdı” diye devam etti. Polis arabasında telsizden tıbbi yardımı reddettiğinin iddia edildiğini duydu ve bu açıklamayı kesinlikle reddetti: “Onlardan beni ambulansta yanlarında götürmelerini istedim çünkü bana yapabileceklerinden korkuyordum.”

Omeonga, birkaç saat boyunca su veya yiyecek olmadan “gri bir odada” tutulduğunu anlattı. Serbest bırakıldıktan sonra, bir polis memurunun kendisine bedensel zarar verdiği iddiasıyla şikayette bulunduğunu öğrendi. Omeonga bugüne kadar tutuklanmasına ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadığını söyledi.

Profesyonel futbolcu ayrıca sosyal ayrımcılığı da eleştirdi ve ırkçılığa karşı daha fazla kararlılık çağrısında bulundu. “Benim gibi görünen pek çok insan sırf Siyah oldukları için iş bulamıyor, konuta erişemiyor veya sevdikleri sporlara katılamıyor” diye açıkladı.

Yahoo News'un bildirdiğine göre, İtalyan gümrük dairesi Polaria'dan gelen ajanlar, görünüşe göre Omeonga'nın İsrail için bir tehdit olarak görülmesi nedeniyle müdahale etti. 2023'ten beri Bnei Sakhnin kulübünde oynuyor ve geçerli bir vizesi olduğunu söylüyor.