Peker’den saatler daha sonra birinci paylaşım: Yetkililer biroldukca suikast ihbarını iletti

Temel

Global Mod
Global Mod
saatlerdir toplumsal medya hesapları üzerinden paylaşım yapmaması “Yakalandı mı?” sorusunu gündeme getirdi.

Peker’in avukatları yakalandığına ait tezleri yalanlarken, gazeteci Barış Pehlivan da Halk TV’de Peker’in Dubaili yetkililerle görüşme halinde bunduğunu, davet üzerine görüşmeye gittiğini söylemiş oldu.

Tartışmalar devam ederken, saatler daha sonra Twitter hesabı üzerinden paylaşımda bulunan Peker, BAE yetkilileriyle birlikte kaldığı yerden ayrıldığını doğruladı.

“KARŞILIKLI SOHBETTE BULUNDUK”

sonrasındasında ailesinin yanına geri geldiğini tabir eden Peker, “Hakkımdaki savların yoğunluğu niçiniyle karşılıklı sohbette bulunduk” dedi.

Hakkında rastgele bir Interpol sonucu olmadığı için ülkelerinde konuk olarak bulunduğunu söylemiş olduklerini belirten Peker, şu tabirleri kullandı:

“Hakkımda birfazlaca suikast ihbarı olduğunu bana ilettiler, hepimizin bildiği üzere.

Ülkeden ayrılmamda yahut ülkede kalmamda rastgele bir sorunun olmadığını da bana ilettiler. Aydınlık Gazetesi’nde yazan SAT timlerinin ve MİT timlerinin yaptığı operasyonla yakalandığım asla hakikat değildir.

“DEVLETİN RESMİ BİR OPERASYON DÜZENLEYEBİLMESİ MÜMKÜN DEĞİL”

aslına bakarsanız ben milletlerarası hukuka nazaran aranan bir kişi değilim. Bu sebeple şanlı devletimizin bana resmi bir operasyon düzenleyebilmesi de mümkün değildir. Her olağan beşere davrandıkları üzere bana da kibar bir biçimde davrandılar.”

Görüntülerine devam edeceği sinyali veren Peker, Süleyman Soylu’nun ahiretliği olduğunu tabir ederek, “Derin Mehmet, Pelikancılar ve öteki zevatın tamamı; bizde kelam namus. Şayet ölmez sağ kalırsak, bu öyküyü tamamlamaktan geri durmayacağız” dedi.

Peker, tweetini şu biçimde bitirdi:

Tabi ki bu mühlet zarfında gereği şayet yapılmazsa, yapmayanlarla ilgili söyleyecek sözlerimiz de elbette olacaktır. Beni sevdiği için dua edenlere, beni sevmediğinden dolayı yalnızca çocuklarıma ve aileme düzgün dilek dileyenlere tüm kalbimle teşekkür ederim.

NE YAŞANDI?

Sedat Peker, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu başta olmak üzere fazlaca sayıda siyasetçi, gazeteci ve iş insanına ait argümanları içeren görüntü serisi başlatmıştı.

Vakit zaman yer değiştirmek zorunda kaldığını da anlatan Peker, Erdoğan’ın Biden’la yapacağı görüşme daha sonrasında bir görüntü yayınlayacağını söz etmişti.

yemin ettiği görüntüleri yayınlamayan ve yaklaşık 20 saattir rastgele bir paylaşımda bulunmayan Peker’in MİT operasyonu ile yakalandığı argüman edilmişti.

Avukatları gözaltı argümanlarını yalanlarken, gazeteci Barış Pehlivan, Sedat Peker’e yakınlığıyla bilinen Emre Olur’un kendisine Dubai polisi tarafınca operasyon yapıldığını dediğini argüman etmişti.