Oyuncular takım otobüsünün bombalanmasından bahsediyor

Temel

Global Mod
Global Mod

BVB otobüsüne düzenlenen bombalı saldırının üzerinden altı yıl geçti. Bir TV belgeselinde olaya karışanlardan bazıları Nisan 2017’deki terörü hatırlıyor.

Heyecan verici bir Şampiyonlar Ligi düellosunun başlangıcı olmalıydı. Ancak Borussia Dortmund takımı birinci sınıfta yarı finalin temelini atmak yerine 11 Nisan 2017’de kişisel kabusunu yaşadı.

Thomas Tuchel’in koçluğunu yaptığı takım, altı yıl önce Salı günü bombalı bir saldırının kurbanı oldu. Tüm oyuncular hayatta kaldı, ancak stoper Marc Bartra elinden yaralanarak hastaneye kaldırıldı.

Şahin: “Kimsenin oynamak istediğini sanmıyorum”

Olaya karışanların muhtemelen ömürleri boyunca unutamayacakları bir gün. “The Attack – Attack on BVB” Sky belgeselinde, bazı eski oyuncular da dahil olmak üzere, o zamanın çok sayıda kahramanı söz sahibi.

Travmatik patlamanın ardından yaşanan duygusal anları hatırlatan eski BVB profesyoneli Nuri Şahin, “İnsanların gelip bizi vurmasından korktum” dedi.

Uzun süredir görev yapan Türk milli oyuncu, BVB’nin terör saldırısından 24 saat sonra hala çeyrek final ilk maçını oynadığı gerçeğinden bahsediyor. “Kimsenin oynamak istediğini sanmıyorum. Kulüp de istemedi. Ama belki ‘Bizi alt edemezsiniz’ diye bir örnek verebilirsiniz.” terörün her yerde olduğu yerin korkusu.

Avusturyalı taraftar önemli bilgiler veriyor

Otobüste oturan oyuncuların yanı sıra Borussia Dortmund’un 2005’ten beri Genel Müdürü olan Hans-Joachim Watzke ve 2009’dan 2011’e ve 2013’ten 2018’e Federal İçişleri Bakanı Thomas de Maizière de konuştu.

90 dakikalık belgeselin ikinci yarısında, yeniden canlandırılan sahneler ve gerçek görüntülerin karışımıyla soruşturma süreci izleniyor. İlk varsayımlar başlangıçta İslamcı bir saldırı varsaydığından, itiraf mektuplarının ardından sağ ve sol siyasi yelpaze gündeme geldi, ancak arayışta hızlı bir başarı sağlanamadı.

Buna ek olarak, polis memurları ve müfettişler olağanüstü bir vaka hakkında haber yapıyor ve gazeteciler olayları kendi bakış açılarından sınıflandırıyor – ta ki sonunda Avusturya’dan bir Dortmund taraftarı belirleyici bir ipucu verene kadar.

“The Attack – Attack on BVB”, 10 Nisan’dan itibaren Sky’da izlenebilir ve WOW akış hizmetiyle erişilebilir.