“Olağanüstü”: Wolfsburg ve Köln’de 60.000 hayran

Temel

Global Mod
Global Mod

Köln’de bir Bundesliga rekoru, Wolfsburg’daki Şampiyonlar Ligi yarı finallerinde 22.000’den fazla taraftar: VfL antrenörü Tommy Stroot, Pazar günkü seyirci rakamlarını Almanya’da kadın futbolunun artan popülaritesinin bir başka işareti olarak görüyor.

VfL Wolfsburg’un baş antrenörü, WFC Arsenal’e karşı 2-2 (2-1) yarı final ilk maçından sonra “Almanya’daki iki stadyumda 60.000’den fazla insanı toplamayı başardık. Bu olağanüstü,” dedi.

Ekibi, Volkswagen Arena’da kulübün 22.617 seyirciden oluşan rekor kadın futbolu kalabalığının önünde oynadı. Aynı zamanda 1. FC Köln ile Eintracht Frankfurt arasındaki Bundesliga maçı (0:2) 38.365 seyirci önünde gerçekleşti.

Stroot, “Genellikle Almanya’da bir yerlerde benzersiz bir olay yaşandı: bazen Frankfurt’ta, bazen burada, bazen de Münih’te bir Şampiyonlar Ligi maçı” dedi. “Bunun bir günde iki lokasyonda yapılıyor olması, doğru bir gelişme olan başka bir adım. Hepimiz bunun için çalışıyoruz. Hep birlikte başarmak istediğimiz şey bu.”

Uluslararası bir karşılaştırmada, Almanya’daki izleyici sayısı hala artırılabilir. 1 Mayıs’ta Londra’da Arsenal ile Wolfsburg arasında oynanacak Şampiyonlar Ligi ikinci maçını 50 bin kadar seyircinin izlemesi bekleniyor. Geçen yıl VfL, FC Barcelona’da 91.648 taraftarın önünde yarı final oynadı.

Tam olarak bu deneyim, önümüzdeki Pazartesi günü Emirates Stadyumu’nda Wolfsburg’un kadınlarına yardımcı olacak. Stroot, “Barça maçından çok şey aldık. “Wembley’deki Avrupa Kadınlar Şampiyonası finalinde, birçok oyuncunun daha önce bu deneyime sahip olduğunu fark ettim. Bu büyük kalabalıkla nasıl başa çıkacağımızı biliyoruz. Londra’daki maçı gerçekten dört gözle bekliyorum. Kazanmak istiyorsak.” büyük maçlar, büyük stadyumlar bunun bir parçası, o zaman belirli bir atmosfer bunun bir parçası. Bunu yapabilirsek, o zaman final için hazır olduğumuzu biliyorum.”