Okula gitmek istemeyen çocuklar mazeret üretiyor

Hasan

New member
Uzman Dr. Emre Ürer, okulların uzun müddet kapalı kalmasıyla birden fazla çocukta okul fobisi oluştuğuna dikkat çekti. Emre Üner, “okul fobisi olan çocuklarda birtakım anksiyete semptomlarının olabileceğini” vurgulayarak, “fazlaca gecikmeden tedavisinin yapılması gerektiğini” söylemiş oldu.

UZMAN DR. EMRE ÜRER

“Çocukların okula gitmemek için küçük mazeretler üretebildiklerini’ ailelere hatırlatan Dr. Emre Ürer, kelamlarına şöyle devam etti: Okullara mart 2020’den beri orta verildi. Bu mühlet zarfında çocuklar okuldan uzak kaldılar. Kimi okul fobisini yenen çocuklar vardı. Bu çocukların konuta kapanması ile birlikte okuldan korkmalar son devirlerde biraz daha artmaya başladı. Okul reddi 7 ile 12 yaş içinde görülen çocuğun okula gitmek istememesinin ön planda olduğu ve eş vakitli olarak kimi ruhsal belirtilerin, psikiyatrik belirtilerin ortaya çıktığı bir teşhis kümesidir. Okul reddinde çocuklar eş vakitli olarak kimi küçük mazeretler üretmeye başlıyorlar. Geceden karınları ağrıyor. Anne ve babalarına karşı davranışlarında ani değişiklikler oluyor. kimi vakit gece tek yatamama oluyor. tıpkı vakitte kimi anksiyete semptomları gündeme geliyor. Önemli sorunlarla karşılaşıyoruz. Çocuğun ruh sıhhati etkilenmiş oluyor ve çocuk örgün öğretimden geri kalmış oluyor.


AİLENİN İŞBİRLİĞİ YAPMASI GEREKİYOR

Okul fobisi olan çocuklar, “Anne ve babalarından ayrılmakta kuvvetlik çeken ya da anne ve babalarından başka kaldıklarında kendilerine yahut velilerine ziyan geleceğini düşünen çocuklar” diyerek ailelerin, öğretmen ve uzmanlarla işbirliği yaptığında bu durumun çarçabuk atlatılabileceğinin tavsiyesinde bulunan Dr. Ürer son olarak, “Sadece okula gitmek istemeyen değil, okula zorla giden çocuklar da okul reddi olarak değerlendirilmelidir. Her teneffüs öğretmene anne-babayı aratan çocuklar da bu tanıyı karşılamış oluyor” dedi.
 
Üst