Harry Kane bu yaz Bayern Münih’e mi gidecek? Uli Hoeneß bir transfer bekliyor.
Kulüp patronu Uli Hoeneß, FC Bayern eğitim kampı sırasında Kane’in rekor şampiyonlara transferi konusundaki iyimserliğini dile getirdi. “Harry Kane, tüm konuşmalarında kararının geçerli olduğunun sinyalini verdi. Eğer kalırsa, onu alacağız. O zaman Tottenham boyun eğmek zorunda kalacak!” Tegernsee’deki Münih sezon öncesi maçında rekor şampiyonların 71 yaşındaki onursal başkanı söyledi. “Çünkü 80, 90 milyonluk böyle bir kulüp – ya da ne kadar çok olursa olsun… Bu mevcut değil.”
Ancak Hoeneß, sektörde ilgili bir üne sahip olan Tottenham Hotspur’un başkanı Daniel Levy ile zorlu müzakerelere hâlâ hazırlanıyor. “Levy zeki,” dedi Hoeneß: “Önce ona bir fiyat söyletmeliyiz. Tabii ki zamana karşı oynuyor, anlayışlı, süper bir profesyonel ve onu çok takdir ediyorum. Ama başka oyuncular da var. dünden beri bunu yapıyor.”
“Spor Komitesi” ileriye dönük planlama yapıyor
Spor direktörü Hasan Salihamidžić ve yönetim kurulu başkanı Oliver Kahn’ın görevden alınmasının ardından, “Spor Komitesi” şimdi Münih’in transfer planlarını yönlendiriyor. Bu amaçla özel olarak kurulan bu yedi kişilik komitede teknik direktör Thomas Tuchel, Kahn’ın halefi Jan-Christian Dreesen, teknik direktör Marco Neppe ve iki eski kulüp patronu Hoeneß ve Karl-Heinz Rummenigge yer alıyor.
Her durumda, Hoeneß transfer görev gücünü gerçekten seviyor. Hoeneß, “Zorunluluktan doğdu ve Bayern’de nadiren bu kadar rahat hissettiğimi söylemeliyim. Bu atmosfer çok, çok yapıcı,” dedi. “Karl-Heinz ile her gün telefondayım ve dahil olan herkes çok kararlı. Bir hafta içinde Kane’inki gibi bir transfer yapmayı bekleyemezsiniz, bu Bay Levy’nin taktiği.”
Ve şimdi Kane ile kim pazarlık yapıyor? Hoeneß, “Onunla o kadar sık konuşmadım. Düzenli olarak Karl-Heinz (Rummenigge; editörün notu) ve ayrıca Jan Dreesen,” dedi. Dreesen ayrıca Levy ile görüşmeleri yönetiyor.
Hoeneß, Kane’i bulma çabaları hakkında “Uluslararası oynamak istiyor ve bizim için neyse ki Tottenham gelecek yıl aktif olmayacak” dedi. “Sevdiğimiz şey, kendisinin, danışmanlarının – yani baba ve ağabeyin – çok hoş olmaları. Verdikleri sözün her zaman arkasında durdular. Böyle kalırsa sorun yok.” Kane (29), muhtemelen Bayern’e yaklaşık 100 milyon Euro’ya mal olacak.
Hoeneß, Neuer hakkında: “Ona baskı yapmamalıyız”
Hoeneß, alt bacağını kırdıktan sonra başlangıçta umulduğu gibi Tegernsee’deki takıma katılamayan Manuel Neuer’in konusu hakkında da yorum yaptı. “Yapmamıza izin verilmeyen şey Manuel’e baskı yapmaktır” dedi. Ne geri dönüş için bir zaman belirleyerek ne de “pahalı bir kaleci” satın alarak.
Hoeneß, “Yaralanma kolay değildi. Her zaman bir aksilik olması sorun değil,” dedi. “Her şey onunla ilgili. O iyiyse, biz de iyiyiz.” Hedef, 37 yaşındaki Neuer’in bir numarada kalması.
Yeni sezona bakan Hoeneß, “Bayern’in daha disiplinli olması ve son altı aydan daha iyi performans göstermesi gerektiği konusunda net. Bunu herkesin bilmesi gerekiyor. İyi oyuncuların sayısı büyük ölçüde artacak. ” Hoeneß istediğini yaparsa, Kane kesinlikle onlardan biri olacak.