Jamal Musiala 23 Şubat 2021'i sevgiyle anıyor. Bayern'in 4-1'lik galibiyetinde, o zamanlar 17 yaşında olan oyuncu, Münih'in en genç oyuncusu olarak birinci sınıfta ilk kez gol attı. Çarşamba günü tekrar odakta olacak.
Jamal Musiala bu hayalet oyunu gecesini çok sevgiyle hatırlıyor. FC Bayern, üç yıl önce Şampiyonlar Ligi'nde Lazio Roma ile ilk kez karşılaştığında, Münih futbol mücevheri kulüp tarihine yazmıştı.
Corona nedeniyle neredeyse boş olan Stadio Olimpico'da, dönemin teknik direktörü Hansi Flick'in ilk 11'e çağırdığı hücum oyuncusu, devrenin ilk ayağındaki 4-1'lik galibiyette 2-0'lık skor elde etti. 17 yaşında ve 363 günlükken 16 yaşında. Bu onu bugüne kadar birinci sınıf Bayern'in en genç golcüsü yaptı.
“Gerçekten harika bir maçtı”
Musiala, bu Salı günü Roma'ya yapacağı bir iş gezisi öncesinde, Alman rekor şampiyonları internet sitesinde 23 Şubat 2021'e ait anılarını anlattı. “Benim için gerçekten harika bir maçtı. Çok eğlendim ve Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk golümü atmayı başardım. Bu bir nakavt maçıydı, kesinlikle o ana kadar oynadığım en önemli maçlardan biriydi.” Musiala, 16 metreden Alphonso Davies ve Leon Goretzka'yı geçerek kalenin sol köşesine doğru yaptığı alçak vuruşla topu tamamladı.
“Hatırlanacak bir gecenin” ardından Musiala, DFB'yi de mutlu etti. Çünkü uluslararası ilk golünün ertesi günü genç oyuncu, gelecekte İngiltere formasıyla Alman milli takımına katılma kararını açıkladı. Musiala o sırada “Sonunda hislerimi dinledim” dedi.
Odak noktasında Musiala
Şimdi Çarşamba günü (21.00/DAZN) Roma'daki tam Olimpiyat Stadyumuna dönmeyi sabırsızlıkla bekliyor. 20 yaşındaki oyuncu, Roma kazanı hakkında “Atmosferi gerçekten sabırsızlıkla bekliyorum ve onun hakkında çok şey duydum” dedi. Ayrıca Musiala, Münih'teki tüm hücumun ardından tekrar odak noktası olacak, forvet Harry Kane ve Leroy Sané, Bundesliga'nın en iyi maçında Bayer Leverkusen'e karşı alınan 3-0'lık yenilgide başarısız oldu.
Antrenör Thomas Tuchel hafifliği ve iddialılığı özledi. Ve gol atma şansının olmadığı bir maçın ardından, “Harry'yi neden oyuna sokmayı başaramadığımız” onun için bir muammaydı. Kane'in yalnızca 18 topla teması vardı, bu da kaleci Manuel Neuer'den daha azdı. Musiala ayrıca İngiliz'i ilgi odağı haline getirmeyi başaramadı.
Musiala zaten olası çözümlerden bahsetmişti: “Süreçlerimize güvenmeliyiz, bire bir durumlara girmeli, bire ikileri aramalıyız.” Belki başka bir Musiala akşamı olur. 29. Şampiyonlar Ligi maçı öncesinde dört golü var.