WDR'nin milli takımla ilgili başlattığı anket ortalığı karıştırdı. Julian Nagelsmann kendisini açıkça konumlandırdı ve önemli bir mesaj gönderdi.
Bild'den bir gazetecinin soru sorma hakkını kullanması ve Julian Nagelsmann'ı WDR tarafından yaptırılan bir anketle yüzleştirmesi yalnızca altı dakika sürdü.
Bu araştırmaya göre her beş Almandan biri, daha fazla beyaz oyuncunun yeniden milli takımda oynamasını tercih edecek. Nagelsmann da önceki gün Joshua Kimmich gibi bu konuda net ifadelerde bulundu.
Milli teknik direktör Julian Nagelsmann'ın açıklamasının tamamı
“Josh son derece iyi yanıt verdi. Çok doğru, düşünceli bir ifadeyle. Ben de aynı şekilde görüyorum, tek başına bu soru bile çılgınca. Bu tür soruların sorulması beni şok etti. Ve bunlara yanıt veren insanların olması. Bu ırkçı ve ırkçı bir yaklaşım. Uyanmamız gerektiğini düşünüyorum. Avrupa'nın her yerinde savaş, ekonomik faktörler veya çevresel felaketler nedeniyle kaçmak zorunda kalan ve kaçmak zorunda kalan sayısız insan var. Geçmişte bunu yaptık ve şimdi de yapıyoruz.
Almanya'da çok iyi durumdayız. Böyle bir şey okuduğumda, bazı insanların ne kadar kör olduğunu ve bu tür şeyleri nasıl görmezden geldiklerini düşünüyorum. Josh haklıydı: Bir futbol takımı, farklı kültürlerin, dini kökenlerin veya ten renklerinin nasıl bir araya getirilerek büyük hedeflere doğru birlikte çalışılabileceğine dair harika bir örnek olabilir. (…) Bunu tuhaf buluyorum. Hepimiz başka kültürleri tanımak için tatile gideriz. Sonra başka kültürler geliyor buraya, biz de bundan şikayetçi oluyoruz. O zaman tatile de gidemem, olduğum yerde kalmam lazım. (…).
Hiçbir oyuncumu kaçırmak istemiyorum, bu haliyle iyi. Ülkedeki herkes için bir Avrupa Şampiyonası oynuyoruz. En iyi futbolu oynayabilen herkes, üst düzey bir uluslararası oyuncu olmaya ve ülkeleri için her şeyi vermeye davet ediliyor. Umarım bir daha böyle berbat bir anketle ilgili bir şey okumak zorunda kalmam.”
Bunlar, milli antrenörün Kimmich'in Cumartesi günkü açıklamalarını bile gölgede bırakan ve ırkçılığın hiçbir türüne yer olmadığını açıkça ortaya koyan dikkate değer sözleridir. Irkçı düşünce kalıplarına bu kadar etkileyici bir netlikle karşı koyamayan diğer milli antrenörleri düşündüğünüzde bunlar oldukça güçlü cümleler.