Felix Nmecha, sosyal medyada yaptığı çok sayıda paylaşımla eleştirilere neden olmuştu. Şimdi saldırgan kendini açıklıyor.
Milli futbolcu Felix Nmecha, sosyal medyadaki birkaç tartışmalı paylaşımın ardından uzlaşma rotasını yönlendiriyor. Bundesliga kulübü VfL Wolfsburg profesyoneli, “Futbol yolculuğumda akla gelebilecek her kökenden, etnik gruptan ve inançtan insanlarla tanıştım. TÜM insanları gerçekten sevdiğimi ve kimseye ayrımcılık yapmadığımı açıkça belirtmem önemlidir.” Instagram Kanalı.
22 yaşındaki oyuncunun başı son zamanlarda homofobik olarak yorumlanan paylaşımlarla belaya girmişti. Alman Futbol Federasyonu (DFB), bir sonraki adaylığından önce Nmecha ile bir takas yapmak istedi. Ancak orta saha oyuncusu şu anda sakatlığı nedeniyle DFB seçiminde yok ve mevcut uluslararası maçlara bile çağrılmadı.
“Tanrı’nın sevgisi herkes içindir”
Nmecha, uzlaştırıcı katkısını, kendisini Stuttgart profesyonel Josha Vagnoman ile kol kola gösteren bir fotoğrafla sundu. Nmecha’nın Mart ayında Alman takımında Belçika’ya karşı ilk maçına çıktığı (2:3) VfB oyuncusu, gökkuşağı renklerinden yapılmış bir göğüs halkalı kulüp formasını giyiyor.
Nmecha oldukça dindar kabul edilir. “İsa’nın sevgisini engelleri ve sınırları aşan bir şekilde tanımaya başladım ve yaşadıklarımı başkalarıyla paylaşma konusunda tutkuluyum” diye yazdı. Herkesin “benim yaşadığım neşeyi, huzuru ve ilişkiyi anlaması ve yaşaması” için müjdeyi yaymak istiyor.
Katkısını şu sözlerle bitiriyor: “Tanrı’nın sevgisi herkes içindir, Felix.” Üzerine de kırmızı bir kalp koydu.