Manisa’da öğretmene şiddet

Hasan

New member
Manisa’da yeni eğitim-öğretim yılı öğretmene, veli tarafınca gerçekleştirilen şiddetle başladı. Vicdan Karaosmanoğlu İlkokulu’nda bir öğretmen, bir veli tarafınca darp edildi.

Türk Eğitim Sen, Eğitim Bir-Sen, Eğitim Sen ve Eğitim İş sendikaları ortak reaksiyon gösterdi.

Manisa Vilayet Eğitim Müdürlüğü önünde bir ortaya gelen eğitimciler ismine konuşa Türk Eğitim-Sen Manisa Şube Lideri Mustafa Atalay, öğretmenlerin şiddet olaylarıyla gündeme gelmesini istemediklerini belirterek, ” Bu çeşit darp olaylarını artık hayli çoğunlukla duymaya başladık. Gün geçmiyor ki hakarete uğrayan bir polisimiz, darp edilen bir öğretmenimiz, bıçaklanan ya da dövülen tabibimiz, hemşiremizin haberlerini artık şimdiki haberler kısmında duyar olduk. Eğitim çalışanları ve kamu çalışanları olarak bu cins haberlerle, bu çeşit olaylarla tekrar karşı karşıya kalmak istemiyoruz” dedi.

Kamu çalışanlarının güvenliğinin kim tarafınca sağlanacağını soran Atalay, “Canı sıkılan veli geliyor okula öğretmenleri, orada çalışanları tartaklayabiliyor, darp edebiliyor. Vakit geliyor yumruklayıp hastanelik edebiliyor. Artık bunlara bir dur denilmesini istiyoruz. Biz veli teröründen bıktı” diye sitem etti.

Kamu çalışanlarının korunması için kuvvetli bir yasanın olması gerektiğinin altını çizen Atalay, “Bu çeşit aksiyonları yapanlar en ağır cezalarla cezalandırılırsın. Darbe uğrayan öğretmen arkadaşımıza ve eğitim çalışanlarına geçmiş olsun dileklerimizi bir daha iletiyoruz” formunda konuştu.